146 de proiecte s-au înscris în cursă pentru a XX-a ediție a Galei Societății Civile

19 august 2022 | 0 comentarii |

Evenimentul va avea loc la Ateneul Român din București, pe 28 septembrie, și va fi prezentat de Răzvan Exarhu, realizatorul emsiunii „Morning Glory” de la Rock FM.

 

Razvan Exarhu

Gala Societăţii Civile, ajunsă la cea de-a XX-a ediție, va premia cele mai bune proiecte ale sectorului asociativ din România înscrise în competiţie, în data de 28 septembrie 2022, de la 19:30, la Ateneul Român din București. Evenimentul va fi prezentat de Răzvan Exarhu, realizatorul emsiunii „Morning Glory” de la Rock FM.

Între cele 146 de iniţiative (respectiv 110 proiecte, 15 programe și 21 de campanii de comunicare) înscrise la cea de-a XX-a ediţie a Galei Societăţii Civile, cel mai amplu proiect care promovează și premiază activitatea sectorului asociativ din România.

Proiectele, împărțite pe 4 categorii (A,B,C,D) fiecare cuprinzând mai multe domenii, au fost jurizate de 55 de specialişti în implementarea și evaluarea proiectelor, cercetători, sociologi, jurnaliști, lideri și formatori de opinie ai societății civile și ai sectorului non-profit, la care se adaugă reprezentanți ai sectorului privat.

 

16 proiecte din domeniul sănătății au fost admise în cursă: #MyBloodIsGoldo inițiativă a #RunningCulture, „Minute de zbor pentru ore de viață” – Asociația Blondie, în parteneriat cu Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii „Marie Curie” și TAROM, „Terapia sufletelor” – Asociația Mișcare de Tabără Yuppi, „Restart la Viata1 Grup suport psihologic pentru pacienti diagnosticati cu cancer” – Asociația pacienților cu Boli Cronice, „Programul național de susținere a sănătății copiilor” – Salvați Copiii România, „Aleea senzorială” – – Centrul de zi pentru copii cu tulburări din spectrul autist Sfântul CasianÎmpreună pentru Sănătate” – Asociatia M.A.M.E., „#iCARE – program de educație comunitară pentru sănătatea copiilor și familiilor din medii vulnerabile” – Fundația Serviciilor Sociale Bethany, „Secția de Radiologie Copii Arad” – Asociatia Cetatea Voluntarilor Arad, „TeenLine” – Asociația Zi de Bine, „Vaccinarea salveaza vieti!” – Asociatia Suport Mastocitoza Romania, Eu și copilul meu. Viață sănătoasă pentru copiii cu autism” – Asociatia Autism Voice, Respirăm împreună” – proiect inițiat de mezzosoprana Aura Twarowska, „Go Yoga 55+” – Asociația Răsăritul de Argint, „Voluntari pentru viață” – Translating for Humanity și „Cromoglicat pentru viațăAsociatia Suport Mastocitoză România. 

 

În aceeași seară vor fi decernate și Premiile pentru Impact Social, dezvoltate alături de Ashoka România, partener strategic, și acordate de un juriu special, format din 5 membri ai comunității Ashoka. Juriul a evaluat top 5 proiecte cel mai bine notate în urma primei etape de jurizare GSC, înscrise în categoria A, pe baza următoarelor criteriirelevanțărezultatedurabilitate și nou introdusul criteriu – Nivelul de impact și potențialul de impact.

În parteneriat cu Ashoka RomâniaGSC reia și anul acesta masterclass-ul Impact Academy dedicat câștigătorilor competiției. În cadrul acestui masterclass, organizațiile se vor concentra asupra modului în care pot urma în activitățile lor o abordare orientată spre impact sistemic.

Mai mult, câștigătorii Premiilor I din cadrul competiției vor fi premiați de către partenerul principal al GSC – Rompetrol cu vouchere de carburant în valoare totală de 72.000 lei, contribuind astfel la efoturile organizațiilor pentru a-și putea susține cauzele.

 

Pe lângă câștigătorii din secțiunile tradiționale ale competiției, pe 28 septembrie vom afla și câștigătorii din cadrul secțiunii Tineri de Bine  secțiune dedicată proiectelor gândite și implementate de tineri cu vârste între 15 și 25 de ani, susținută de ASAP România. Cele 10 proiecte înscrise în această secțiune au fost jurizate de o echipă de Tineri Jurați, cei 7 fiind selectați de GSC și ASAP în urma unui call public.

Festivitatea de premiere va încheia ediția a XX-a a competiției anuale și va celebra într-un mod inedit cei 20 de ani pe care Gala Societății Civile îi împlinește anul acesta.

Pentru participarea la festivitatea de premiere a Galei Societății Civile din acest an este necesară completarea formularului online care poate fi găsit aici.

De asemenea, festivitatea de premiere va fi transmisă și live pe pagina de Facebook a Galei Societății Civile.

 

Campania de comunicare a celei de-a XX-a ediţii Gala Societății Civile celebrează 20 de ani dedicați societății civile, prin care:

De 20 de ani Gala Societăţii Civile dă curaj spiritului civic şi celor care îl intruchipează.

De 20 de ani recunoaşte puterea societăţii civile şi îi premiază meritele.

De 20 de ani se implică pentru cei care se implică şi îi aduce în lumina reflectoarelor.

Anul acesta, Gala Societăţii Civile celebrează 20 de ani dedicaţi societăţii civile.

Pentru următorii 20 de ani.

 

 


Adaugati un comentariu


 

*