175.000 de pacienti, tratati in fiecare an in Spitalul Militar de Urgenta „Carol Davila”

21 octombrie 2013 | 0 comentarii |

Datele au fost facute publice cu prilejul Simpozionului „Zilele Spitalului Militar Central”, organizat astazi, la Palatul Cercului Militar National, in prezenta conducerii MApN, ai institutiilor si autoritatilor publice centrale si ai unor membri marcanti ai mediului academic.

 

Prima Conferinta de Medicina Militara

Prima Conferinta de Medicina Militara

Spitalul Universitar de Urgenta Militar Central „Dr. Carol Davila”, in colaborare cu Asociatia Medicilor si Farmacistilor Militari din Romania, organizeaza, in perioada 21 – 24 octombrie, la Palatul Cercului Militar National, prima Conferinta de medicina militara si cea de-a treia editie a Simpozionului Zilele Spitalului Universitar de Urgenta Militar Central „Dr. Carol Davila”.

Cu acest prilej, conducerea unitatii medicale a facut cunoscut faptul in fiecare an, la Spitalul Militar de Urgenta „Carol Davila” sunt tratati peste 175.000 de pacienti internati sau in ambulatoriu, unitatea medicala avand  aproape 1.500 de angajati care in fiecare clipa se afla in slujba salvarii de vieti.

Imi face o deosebita placere sa ma alatur dumneavoastra, sa ma alatur astazi la un moment de sarbatoare pentru institutia de elita a medicinei militare romanesti, Spitalul Universitar de Urgenta Militar Central «Dr. Carol Davila», care se infiinta in urma cu 182 de ani sub denumirea de «Spitalul Ostirii». Clipele si momentele de tensiune impinsa la extrem in batalia contra-cronometru, in salvarea de vieti omenesti uneori sub ploaia de gloante, zilele de si noptile de garda petrecute in spitalele bazelor din teatrele de operatii, in Spitalul Militar Central sau cele teritoriale la capataiul pacientilor aflati in stare critica, grija dumneavoastra permanenta pentru ca viata bunul nostru cel mai de pret sa triumfe in razboiul cu moartea va consacra ca adevarati luptatori in prima linie a salvarii semenilor nostri si redarii acestora familiei si armatei”, a fost mesajul ministrului Apararii Nationale, Mircea Dusa, citit de secretarul de stat Cristina Sava.

 

smc 2La randul sau, seful Directiei Medicale a Armatei, general Mihai Marius Muresan, le-a transmis medicilor militari „multa putere, abnegatie si sanatate”.

Ne uneste pe toti profesiunea de medic, cu specialitatile pe care le avem in domeniu. Le transmit multa putere de munca, multa abnegatie, pe care au dovedit-o de atatea ori si in atatea circumstante, si sanatate atat lor cat si familiilor lor”, a spus Muresan, laudand medicii militari care salveaza vietile soldatilor in teatrele de operatiuni, multi dintre acestia putand continua serviciul militar chiar si dupa rani grave.

Colegii mei depun eforturi mai ales in conditiile destul de precare din teatrele de operatii si poate datorita lor foarte multi dintre ranitii pe care i-m avut acolo, cu manifestari complexe ale plagii de razboi, sunt salvati si sunt repatriati intr-o stare de sanatate care permite continuarea chiar si a serviciului militar”, a punctat Mircea Muresan.

 

medici militariIn cadrul evenimentelor care marcheaza Zilele Spitalului Universitar de Urgenta Militar Central „Dr. Carol Davila”, personalitati ale lumii stiintifice medicale aduc in prim-paln teme de actualitate pentru medicina contemporana, find abrdate ultimele noutati din domeniul medicinei militare, medicinei aeronautice, medicinei de urgenta, cardiologiei, hepatologiei, oncologiei digestive  cu accent pe interdisciplinaritate in specialitatile chirurgicale.

Despre experienta spitalului militar romanesc in Somalia, Angola sau Afganistan si managementul ranitului in teatrele de operatii; despre protectia medicala si monitorizarea trupelor pe timpul predislocarii, dislocarii si postdislocarii: despre evacuarea medicala aeriana in cazul victimelor multiple sau triajul medical in situatii de risc nuclear sunt doar cateva dintre temele abordate in cadrul manifestarilor stiintifice, de care medicii militari.


Categorii: Eveniment, Spitale

Adaugati un comentariu


 

*