29 de manageri de spitale si sefi de sectie, gasiti in incopatibilitate sau conflict de interese

24 septembrie 2014 | 0 comentarii |

Agentia Nationala de Integritate a dat publicitatii cu putin timp in urma, lista completa cu numele celor 29 de manageri.

 

aniUn document publicat in cursul zilei de azi pe site-ul Agentiei Nationale de Integritate face valva in lumea medicala, prezentand numale a nu mai putin de 29 de actuali sau fosti manageri de spitale si sefi de sectie gasiti incompatibili cu functiile respective, sau aflati in conflict de interese. In cazul lor au fost incheiate un numar de 38 rapoarte de evaluare, constatandu-se incalcarea regimului juridic al incompatibilitatilor si al conflictelor de interese de natura administrativa si penala. Astfel, in cazul a 22 de persoane, dintre care 12 manageri, un fost manager, 8 sefi de sectie si un fost director medical a fost constatata starea de incompatibilitate, in timp ce in cazul a 14 persoane, dintre care doi manageri, 11 sefi de sectie si un director medical s-a constatat incalcarea regimului juridic al conflictului de interese in materie penala. De asemenea, in cazul unui manager de spital si al unui director medical s-a constatat incalcarea regimului juridic al conflictului de interese in materie administrativa.

 

Ovidiu Butuc

Ovidiu Butuc

Unul dintre managerii gasiti in incompatibilitate este managerul interimar al Spitalului Clinic judetean Mures, Ovidiu Butuc, despre care ANI precizeaza ca s-a aflat in stare de incompatibilitate in perioada  08 februarie 2013 – 22 mai 2014, intrucat, a detinut concomitent functiile de manager interimar al Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Tirgu-Mures si administrator al unei societati comerciale. Si in cazul medicului Isidor Raducea fost manager interimar al spitalului de la Poiana Mare, a fost declarata starea de incompatibilitate, intrucat, simultan cu functia de manager interimar al Spitalului de Psihiatrie Poiana Mare a exercitat si functiile de membru al Consiliului de Administratie in cadrul S.C.Avioane Craiova S.A. si administrator la doua societati comerciale. Tot pentru ca a detinut concomitent si functia de manager si pe cea de administrator de societate comerciala, a fost declarat incompatibil si directorulu Spitalului Judetean din Alexandria, Valentin Filip.

 

Spitalul Judetean Sibiu

Spitalul Judetean Sibiu

Cele mai multe cazuri de incompatibilitate sau conflict de interese au fost constatate la nivelul judetului Sibiu. Spre exemplu, Ioan Manitiu, seful Sectiei Cardiologie 1 din cadrul Spitalului Judetean Sibiu se afla in stare de incompatibilitate incepand cu data de 04 mai 2006, intrucat, simultan cu functia de Sef al Sectiei Clinice Cardiologie I in cadrul Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Sibiu, exercita si functia de  administrator al  unei societati comerciale. Acesta a incalcat si regimul juridic privind conflictul de interese in materie penala, intrucat, prin prisma  atributiilor ce ii revin in calitate de Sef al Sectiei Clinice Cardiologie I in cadrul Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Sibiu, a incheiat contracte cu patru societati furnizoare de medicamente, societati comerciale care au stabilit relatii comerciale prin incheierea de contracte cu Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Sibiu.

 

Dr. Jurgen Paul Porr

Dr. Jurgen Paul Porr

Tot la Sibiu, Jurgen Paul Porr Se afla in stare de incompatibilitate incepand cu data de 09 iulie 2010, intrucat, simultan cu functia de Sef al Sectiei Clinice Interne I a Spitalului Clinic Judetean Sibiu, exercita si functiile de manager – administrator, al unei societati comerciale si functia de presedinte al Forumului Democrat al Germanilor din Romania. In calitate de sef al sectiei Clinice Interne I, in exercitarea atributiilor de decizie in ceea ce priveste managementul medical la nivelul sectiei pe care o conduce, a participat in mod indirect la decizii privitoare la planul economico-financiar anual al Spitalului Clinic Judetean Sibiu. Spitalul a achizitionat in anul 2013 de la S.C. Pfizer Ro S.R.L., medicamente in valoare de 677,5 de lei in baza unui acord-cadru de furnizare, a celor 4 contracte subsecvente de furnizare in valoare de 546,37 de lei, si a unei facturi fiscale in valoare de 131,13 de lei, firma producatoare de medicamente cu care persoana evaluata a incheiat in perioada 25 septembrie 2008 – 08 aprilie 2014, un numar de opt contracte de cesiune de drepturi si un contract de prestari servicii consultanta, si de la care a primit beneficii financiare in valoare de 12.624 de de lei.

Lista completa a managerilor de spitale gasiti incompatibili sau in conflict de interese, poate fi consultata aici.

 


Adaugati un comentariu


 

*