33 de credite pentru medicii si asistentii medicali care participa la Scoala de Vara „V. Voiculescu” de la Buzau

25 august 2014 | 0 comentarii |

La cea de-a XI-a Editie a evenimentului national cu participare internationala, elite ale medicinei universitare vor sustine prelegeri si vor coordona wok-shopuri in cadrul celor doua sesiuni stiintifice despre „Apa. Viata. Medicina” si „Actualitati terapeutice” in practica medicala.

 

Prezidiul primei Editii (2004)

Prezidiul primei Editii (2004)

Mai sunt doar doua saptamani pana la debutul celei de-a XI-a Editii a Scolii de Vara „Vasile Voiculescu”, eveniment anual dedicat medicilor si asistentilor medicali, organizat la Buzau, sub egida Colegiului Judetean al Medicilor Buzau in parteneriat cu Societatea de Medicina familiei – Filiala Buzau si Institutul pentru Medicina Familiei.   

Medicii de familie si cei din alte specialitati, dar si asistentii medicali si moasele care doresc sa participe la cursurile Universitatii vor avea astfel ocazia sa afle cele mai noi informatii stiintifice din sfera medicinei de familie si de urgenta, precum si despre abordarile terapeutice multidisciplinare, in cadrul conferintelor si sa primeasca raspunsuri in cadrul work-shopurilor sustinute/coordonate de elite ale medicinei universitare.

Universitatea de Vara „Vasile Voiculescu” se doreste a fi „un pios omagiu adus anual doctorului fara de arginti Vasile Voiculescu, atat de drag noua, celor  din prima linie a asistentei medicale, unde a activat si nemuritorul nostru patron spiritual”, a precizat amfitrionul evenimentului, prof. dr. Valeriu Bistriceanu, mentionand ca evenimentul se adreseaza „deopotriva medicilor, asistentilor medicali si moaselor, pentru ca fiecare dintre aceste profesii este la fel de importanta si necesara in medicina, practica terapeutica putand fi abordata eficient numai in echipa”.

Manifestarea stiintifica se inscrie in actiunile de perfectionare continua a personalului medical, astfel ca participantii primesc, la final, 33 de credite EMC.

 

Poiana Pinului (2012)

Poiana Pinului (2012)

In premiera, manifestarea stiintifica nu se mai organizeaza la Poiana Pinului, acolo unde au avut loc primele zece editii, ci in Municipiul Buzau, la sala de conferinte a hotelului Pietroasa. Tot in premiera, cursurile nu s-au mai organizat la sfarsitul lunii mai, ci in septembrie, cele doua sesiuni stiintifice fiind programate  in perioadele 5-6-7 septembrie, respectiv, 12-13-14 septembrie. Iar pentru ca organizatorii vor sa vina in sprijinul medicilor tineri,  rezidentii vor avea acces gratuit la cele doua sesiuni ale Universitatii.

Evenimentul medical fiind unul de talie nationala cu participare internationala si avand ca speakeri profesori universitari de renume, se asteapta ca participarea sa fie una numeroasa, atat din partea medicilor specialisti cat si a asistentilor medicali, pentru care se vor organiza sesiuni stiintifice si work-shopuri. Sunt invitate, totodata, companii farmaceutice, firme de aparatura medicala, firme de servicii medicale care vor avea astfel ocazia sa-si prezinte produsele si serviciile in domeniu, precum si reprezentanti mass-media.

 Totodata, asa cum se procedeaza la fiecare editie a acestei Universitati profesionale pentru medici, vor fi abordate si terapiile complementare, tot mai des utilizate in practica, fie preventiv, fie in completarea terapiilor alopate.

 

Poiana Pinului (2013)

Poiana Pinului (2013)

Despre cele mai moderne modalitati de abordare a pacientului si despre  interpretarea eficienta a diferitelor patologii, astfel incat sa poata lua deciziile terapeutice cele mai potrivite pentru a-l ajuta pe bolnav, in cadrul unor tematici generoase, precum „Apa. Viata. Medicina” si „Actualitati terapeutice” vor conferentia nume de marca ale medicinei romanesti, intre care prof. univ. dr. Adrian Restian – UMF „Carol Davila” Bucuresti, presedinte al Societatii Academice de Medicina Familiei, membru al Academiei de Stiinte Medicale,  prof. univ. dr. Eugen Bratucu – UMF „Carol Davila”, presedinte al Comisiei Superioare de Discplina a Colegiului Medicilor, prof. univ. dr. Afilon Jompan – UMF Vasile Goldis Arad, presedinte Colegiul Medicilor Instructori din Romania, conf. univ. dr. Gabriel Mihalache – FMF Oradea – Catedra de Medicina Legala,  sef lucrari univ. dr. Camelia Dalai – UMF Oradea,  prof. univ. dr. Georgeta Sinitchi– FM „Apollonia” Iasi, prof. univ. dr. Xenia Patras –UMF Iasi,  col. dr. George-Costin Dutu – Spitalul Clinic de Urgenta Militar Central „Dr. Carol Davila”,  dr. Grigore Busoi – medic de familie, redactor-sef Revista Medicala Romana, dr. Vladimir Sainciuc – redactor sef Revista „Tainele Sanatatii”- Chisinau, Republica Moldova, prof. dr. Valeriu Bistriceanu – presedinte al Societatii de Medicina Familiei Buzau, membru in Comisia Superioara de Disciplina a Colegiului Medicilor, fondator al Fundatiei „Vasile Voiculescu” si al Scolii de Vara cu acelasi nume.

Universitatea de vara „Vasile Voiculescu” a fost fondata in anul 2004, la initiativa dr. Valeriu Bistriceanu, de un grup de medici buzoieni (dr. Doina Bunea, dr. Olivia Cerga, dr. Adriana Ciurea, dr. Mircea Citrea, dr. Lucia Dragan, dr. Victor Ionita, dr. Maria Usurelu) cu sprijinul catedrelor de medicina familiei din centrele universitare Bucuresti, Iasi, Constanta, Arad.

 


Adaugati un comentariu


 

*