Măsuri speciale la CJ Buzău și instituțiile din subordine, pentru prevenirea răspândirii coronavirusului

Programul zilnic al instituțiilor a fost modificat, unele activități au fost suspendate, iar periodic se face dezinfecție.

 

Consiliul Judetean Buzau

La nivelul Consiliului Județean Buzău, dar și al instituțiilor din subordine, au fost luate din această săptămână o serie de măsuri speciale, menite să prevină răspândirea noului coronavirus, în contextul creșterii accelerate a numărului de îmbolnăviri din ultimele zile, la nivel național.

Astfel, la sediul Consiliului Județean a fost amenajat un birou de comunicare directă cu beneficiarii de servicii ai administrației locale, birou special aflat în holul Sălii Mari. Programul de funcționare al acestuia este de două ore, în intervalul 10.00 – 12.00, iar în spațiul respectiv are loc schimbul sau prelucrarea de documente, precum și discuțiile cu reprezentanții instituției. Biroul special se supune regulilor de dezinfecție periodică recomandate de autoritățile de sănătate publică, iar persoanelor care prezintă simptome specifice infecțiilor respiratorii, precum tuse, strănut sau rinoree li se interzice accesul în incinta Consiliului Județean. În cazul acestora, comunicarea se realizează exclusiv prin poștă sau poșta electronică.

De asemenea, începând din data de 10 martie, audiențele sunt suspendate până la sfârșitul lunii, cu posibilitatea de prelungire a perioadei, în funcție de evoluția situației epidemiologice. În ceea ce privește activitatea de relații cu publicul, aceasta se desfășoară până la 31 martie prin poștă sau postă electronică, iar activitățile cu public ce erau programate la Sala Mare au fost suspendate pe o perioadă nedeterminată.

 

DGASPC Buzau

Și la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului au fost dispuse măsuri speciale, transmise prin intermediul unui comunicat. Astfel, programul de lucru cu publicul se va derula doar în intervalul orar 08.00-12.00, de luni până vineri, iar activitățile de lucru cu publicul se vor desfășura la ghișeul unic din strada Bistriței numărul 41 și numai pentru situații absolut necesare, care presupun contactarea directă a specialiștilor.

Pentru toate celelalte situații, reprezentanții instituției recomandă utilizarea tuturor căilor de comunicare la distanță, respectiv, telefon, fax, e-mail, apel video, sms, poștă, WhatsApp. Totodată, depunerea documentelor pentru încadrarea sau reevaluarea în grad de handicap se realizează exclusiv prin e-mail sau servicii poștale ori fax.

În situația în care beneficiarii nu au posibilitatea de a comunica aceste documente prin e-mail, aceștia se pot adresa reprezentanților autorităților locale de domiciliu, care vor asigura suportul pentru transmiterea documentelor către DGASPC.

 

Biblioteca Județeană

În ceea e privește petițiile și reclamațiile, acestea pot fi transmise prin intermediul poștei, prin fax sau e-mail  la adresasecretariat@dgaspc-buzau.ro, sau prin intermediul formularului online disponibil pe site-ul oficial http://www.dgaspc-buzau.ro/, la secțiunea Informații utile – Sesizări online.

La centrul de zi pentru copii cu dizabilități Dumbrava minunată din Buzău, centrul de zi pentru copii cu TSA Buzău și centrul de recuperare pentru copii cu dizabilități din Rm. Sărat, serviciile sociale tip „centru de zi” sunt suspendate până pe 22 martie, cu posibilitatea de prelungire, iar accesul vizitatorilor în cadrul serviciilor sociale care funcționează în regim de permanență din subordinea DGASPC Buzău este interzis.

Și activitatea celor trei instituții culturale din subordinea Consiliului Județean – Teatrul George Ciprian, Muzeul Județean și Biblioteca Județeană este afectată de măsurile ce se impun în această perioadă.

Astfel, în perioada 11 martie – 31 martie, Biblioteca Județeană a suspendat activitatea cu publicul, iar restituirea cărților se poate face în această peroadă doar la punctul amenajat la intrarea în bibliotecă.

 

Muzeul Judetean Buzau

În același timp, Teatrul George Ciprian a anunțat amânarea pe termen nedeterminat a tuturor reprezentațiilor, întâlnirilor și simpozioanelor programate în această perioadă, activități care ar fi presupus prezența unui public numeros, în spațiu închis și fără control asupra stării de sănătate sau a gradului de contagiozitate. Conducerea teatrului a mai anunțat că biletele deja achiziționate pentru aceste manifestări rămân valabile pentru data la care acestea vor fi reprogramate.

Și Muzeul Județean a anunțat suspendarea pe o perioadă nedeterminată a vizitării expozițiilor de bază și temporare de la sediul central și de la cele exterioare, precum și amânarea oricăror alte activități specifice care presupun prezența unui public numeros. De asemenea, deplasările prin județ ale Muzeului Mobil au fost suspendate pe termen nedeterminat.

 

S-a modificat, de asemenea, programul Tribunalului Buzău – instituție care nu aparține de Consiliul Județean dar care se supune acelorași reguli de prevenție și limitare a răspândirii coronavirusului. Până pe 31 martie, activitatea judiciară se va limita la judecarea doar a cauzelor civile, penale și de contencios administrativ care nu suportă amânare, iar celelalte vor fi reprogramate la o dată care va fi adusă la cunoștința părților. Programul cu publicul la serviciile Arhivă, Registratură și Informare și Relații cu Publicul este suspendat până la aceeași dată.

Între timp, la nivelul județului Buzău rămâne în continuare un singur caz confirmat cu infecție cu noul coronavirus, în timp ce 25 de persoane se află în carantină, iar alte 322 sunt în izolare la domiciliu. Printre acestea din urmă se numără și alți doi contacți direcți ai pacientei infectate, care au fost identificați ulterior și în cazul căora testele au ieșit negative.Totodată, o femeie de 71 de ani întoarsă din Dubai în urmă cu o săptămână și care a călătorit cu un autocar în care se aflau și persoane sosite din Italia, a fost internată șa secția de Boli Infecțioase a SJU Buzău cu febră, dureri de cap și rinoree. Ulterior s-a dovedit că în mijocul de transport cu care venise femeia nu au fost persoane venite din Italia, iar femeia avea avea o simplă răceală, așa că a fost externată, cu recomandări de îngrijire la domiciliu.

 

La nivel național, numărul cazurilor de infecții a ajuns la 48, existând și un caz grav, al unui pacient care se află internat la terapie intensivă. Autoritățile se pregătesc pentru trecerea la Scenariul 3 care pare iminentă, având în vedere ritmul în care crește de la o oră la alta numărul de persoane confirmate pozitiv cu infecția provocată de noul coronavirus.

În același context, Spitalul Militar Central instalează în curtea unității două corturi pentru triajul pacienților, iar începând de mâine, nu se mai internează decât urgențele. Totodată, programările pentru consultațiile în ambulatoriu se fac doar telefonic, la numărul 031.9458, în intervalul orar 7:30 – 19:00, sau prin e-mail la adresa ambulator.integrat@scumc.ro. Și programările pentru ședințele de radioterapie se fac exclusiv telefonic, la numărul 021.319.30.51, interior 529 sau 613, în intervalul orar 8:00 – 14:00.

 


Adaugati un comentariu


 

*