4000 de copii buzoieni pot beneficia de Programul „fiecare copil in gradinita”

10 februarie 2016 | 0 comentarii |

Iar sapte persoane vor primi zilele acestea ajutoare de urgenta pentru rezolvarea unor probleme de ordin medical sau social, din partea Guvernului.

 

copiiAproximativ 4000 de prescolari din judetul Buzau vor beneficia de tichete valorice pentru ca familiile lor sa-i poata trimite la gradinita. Potrivit actului normativ intrat in vigoare la inceputul acestei saptamani, fiecare copil va primi un tichet de 50 lei/luna pe care parintii il vor folosi pentru a cumpara rechizite, hainute si mancare.

Prefectura Buzau apreciaza ca injudet exista aproximativ 4000 de prescolari care ar trebui sa beneficieze de acest sprijin. In acest scop, primariile vor stabili, impreuna cu directorii unitatilor de invatamant, listele cu prescolarii care se incadreaza in reglementarile privind acordarea acestor stimulente financiare.

Pentru a nu intampina dificultati i aplicarea actului normativ, Prefectura Buzau, impreuna cu reprezentantii Inspectoratului Scoalr Judetan si Asociatia Ovidiu Ro a implementat o varianta a programului care, de altfel, a si stat la baza elaborarii Legii 248/2015, prin care se acorda aceste stimulente prescolarilor.

Prin HG 36/3 febr.2016, Guvernul a alocat, judetului Buzau, suma de 1.988.000 lei pentru semestrul al doile al anului scolar 2015/2016 si pentru prima parte a primului semestru din viitorul an scolar (septembrie-decembrie 2016).

 

copii-fericitiParintii prescolarilor cu o situatie financiara precara vor beneficia de aceste stimulente financiare daca indeplinesc, cumulat, urmatoarele conditii:

–         copilul are varsta minima de 3 ani, impliniti pe parcursul acestui an scolar (copiii care nu au implinit inca 3 ani pot fi insrisi la grdainita daca spatiul acesteia o permite, dar devin eligibili in luna in care implinesc aceasta varsta),

–         copilul implineste varsta maxima de 6 ani in toamna anului scolarcurent, dupa 1 septembrie;

–         venitul lunar pe mebru de familie este de cel mult doua ori venitul minim garantat acordat unei persoane.

Conditia pentru a beneficia de acest ajutor este ca prescolarul intre 3 si 6 ani sa aiba o prezenta neintrerupta la Gradinita. In cazul in care un copil absenteaza mai mult de 3 zile/luna, invoit de parinti, sau daca se afla intr-o situatie medicala care impune absenta iar numarul zilelor de scutire medicala depaseste jumatate din numarul zilelor lunii respective, va pierde ticehtul valoric.

Programul a debutat la nivel national la 1 februarie, iar documentele pot fi depuse la unitatile de invatamant pana pe 10 februaire, pentru a beneficia de bonurile valorice pentru aceasta luna, care se vor deconta in perioada 5-15 martie.

 

bolnav-hepatitaPrin HG nr. 35, aprobata in aceeasi sedinta din 3 februarie, Executivul a aprobat cererile pentru ajutor social de urgenta, solicitate in baza art. 28 din Legea nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificarile si completarile ulterioare, unui numar de sapte persoane din judetul Buzau.

   Potrivit purtatorului de cuvant al Institutiei Prefectului, Calin Iosif, „cuantumul total al sumelor alocate este de 12.000 lei, ­va­loarea ajutorului individual acordat variind intre 500 si 3.000 de lei, in functie de ­pro­blemele pentru care acesta a fost solicitat (probleme de ordin medical sau de ordin social)”.

   Persoanele beneficiare provin din Municipiul Ramnicu-Sarat (trei beneficiari  a 1.500 lei, 1.000 lei si 500 lei),  Comuna Luciu, sat Caragele (un beneficiar -2.000 lei), Comuna Scortoasa, sat Gura Vaii (un beneficiar -1.000 lei), Comuna Movila Banului (un beneficiar -3.000 lei), Comuna Sahateni, sat Gageni (un beneficiar -3.000 lei).

 


Categorii: Actual, Legislatie, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*