Achizitia de ambulante ramane o prioritate pentru ministrul Bodog

Ministerul Sanatatii si cel al Administratiei si Internelor au finalizat formalitatile si se asteapta rectificarea bugetara pentru alocarea fondurilor necesare.

 

Schimbarea guvernului nu a influentat cu nimic procedura de achizitie de ambulante noi, acest demers fiind considerat in continuare o necesitate. Dupa ce fostul premier, Sorin Grindeanu, a decis ca procedura de achizitie sa fie coordonata de Secretariatul General al Guvernului, in urma disputei publice pe aceasta tema intre ministrul Florian Bodog si secretarul de stat Raed Arafat, Ministerul Sanatatii si cel al Administrastiei si Internelor au trecut la indeplinirea formalitatilor necesare pentru demararea procedurii de achizitie a ambulantelor care vor intra in dotarea Serviciilor de ambunanta si a SMURD.

Atat Florian Bodog cat si Carmen Dan si-au pastrat si in Guvernul Tudose mandatele de la Ministerul Santatii, respectiv de la MAI, astfel ca procedura de achizitie isi va urma cursul deja stabilit, cele doua ministere fiind in faza finala de indeplinire a procedurilor ce trebuie indeplinite.

 

Intr-o interventie televizata, ministrul Florian Bodog a declarat ca isi doreste ca licitatia pentru achizitia de ambulante sa aiba loc cat mai repede, dotarea serviciilor de ambulanta si a unitatilor SMURD cu autospeciale noi fiind, la acest moment, o necesitate stricta.

„Am transmis protocolul semnat, conform programarii facute de catre Guvern la momentul respectiv, de catre Secretariatul General al Guvernului, si am transmis toate documentele de la Ministerul Sanatatii. Din punctul nostru de vedere consideram ca lucrurile sunt in regula. Eu cred ca aceasta licitatie trebuie pornita cat mai repede. Am spus din start ca imi doresc ca aceasta licitatie sa fie pornita in conditii legale, in asa fel incat nimeni sa nu o poata contesta, nimeni sa nu o poata opri”, a declarat ministrul Sanatatii. El a subliniat ca docunemtele necesare au fost deja semnate si de catre ministrul de Interne, Carmen Dan, precum si de secreterul de stat Raed Arafat, coordonatorul Departamentului pentru Situatii de Urgenta.

 

Florian Bodog a mai spus ca achizitia ambulantelor se va face in mai multe etape, in functie de modul in care se va finaliza licitatia, iar autospecialele achizitionate vor fi din toate categoriile. „Vor fi achizitionate ambulante de mai multe tipuri: ambulante de interventie rapida, vor fi achizitionate ambulante de tip A de tip B si de tip C. Vor fi achizitionate si ambulante de tip SMURD”, a declarat ministrul Sanatatii.

Deocamdata se asteapta rectificarea bugetara din aceasta vara, iar in conditiile in care fostul ministru al Finantelor a dat asigurari, la inceputul lunii trecute, ca se vor aloca 50-60 de milioane de lei in acest scop, ministrul Sanatatii si dr. Raed Arafat mizeza pe aceata suma.

Ramane de vazut daca si noul sef de la Finante, Ionut Misa, va considera alocarea acestei sume o necesitate si va aproba banii necesari pentru achizitia de ambulante noi.

 


Adaugati un comentariu


 

*