Actionar la Bursa de Fericire

3 decembrie 2013 | 0 comentarii |

O campanie umanitara lansata la sediul Bancii Nationale, da posibilitatea oamenilor cu suflet mare sa investeasca bani pe o platforma on-line pentru dotarea sectiilor de oncologie din spitale.

 

copil busa fericireModelul DA UN LEU PENTRU ATENEU, prin care s-au strans fonduri impresionante cu ajutorul carora s-a ridicat Ateneul Roman din Bucuresti, se reediteaza acum pentru o cauza la fel de nobila si cu un impact emotional extraordinar. Povestea adevarata a unui baietel care le spunea tuturor ca vrea sa salveze lumea dar care nu a mai apucat sa-si duca visul la indeplinire pentru ca s-a „stins”, este laitmotivul unei actiuni umanitare de exceptie, lansata la Banca Nationala a Romaniei.

Inainte de a ajunge la varsta la care putea lua viata in piept, eroul „povestii” s-a imbolnavit de leucemie, iar la scurt timp s-a stins fara a apuca sa cunoasca prea multe despre lumea pe care voia sa o salveze. Este doar unul dintre cazurile triste care au inspirat o campanie umanitara demarata la sfarsitul saptamanii trecute, denumita Bursa de Fericire.

 

Bogdan Olteanu, viceguvernator BNR

Bogdan Olteanu, viceguvernator BNR

Ideea acestei campanii este aceea ca orice om cu putin suflet poate deveni actionar, investind la aceasta bursa, avand apoi posibilitatea sa-si urmareasca investitia care va fi folosita in final pentru ca un copil sau un adult care sufera de cancer sa isi poata duce visul la indeplinire si sa isi atinga scopurile pe care si le-a propus in viata. Este vorba despre o forma inedita ce colectare de fonduri, destinate modernizarii si dotarii sectiilor de oncologie din spitalele romanesti, campania fiind initiata de Asociatia Daruieste Viata, cu sprijinul Ogilvy&Mather. Actiunea are girul Bancii Nationale a Romania, implicand si persoane publice cum ar fi Lucian Mandruta, Tudor Chirila si Paula Herlo.

In afara de povestea trista a baietelului care a murit de leucemie inainte de a cunoaste lumea pe care voia sa o salveze, ideea proiectului a pornit si de la rezultatele unor studii care arata ca oamenii sunt mai fericiti atunci cand reusesc sa ii faca si pe altii fericiti, dar si de la faptul ca Romania este printre ultimele tari in lume la capitolul „fericire”, ocupand insa un loc fruntas in ceea ce priveste numarul bolnavilor de cancer si rata ridicata a mortalitatii datorate acestor maladii.

 

Paula Herlo

Paula Herlo

Bursa de Fericire a fost deschisa oficial la sediu Bancii Nationale a Romaniei si functioneaza sub forma unei platforme on-line pe care se pot face donatii pentru dotarea sectiilor de oncologie.

Despre noul proiect, aflat deja in derulare, Paula Herlo, presedintele onorific al Asociatiei Daruieste Viata, a declarat: „In cadrul «Bursei de Fericire» oricine poate investi in dotarea sectiilor de oncologie din Romania, ceea ce va permite tuturor sa se implice, direct, in schimbarea modului in care sunt tratati pacientii care sufera de aceasta boala, din punct de vedere medical. Ceea ce diferentiaza acesta platforma de toate celelalte este transparenta totala, faptul ca donatorii vor vedea concret traseul banilor. Inca de la inceput, pe bursadefericire.ro vezi cat donezi, stadiile proiectului si finalitatea sa, care consta in vieti salvate. Absolut totul se face transparent, fiecare donator putand sa vada concret unde au ajuns banii donati”.

Actionari la Bursa de Fericire pot deveni atat persoanele fizice cat si persoanele juridice care pot achizitiona actiuni cu pret fix, care sunt permanent disponiobile pe portalul www.bursadefericire.ro.

 

Gabriel Biris

Gabriel Biris

Companiile pot redirectiona pana la 20 la suta din impozitul pe profit catre Bursa de Fericire, echivalentul in bani al acestor actiuni fiind mai departe investit in echipament medical, astfel crescand speranta de viata a bolnavilor.

Prezent la festivitatea de deschidere a Bursei de Fericire, avocatul Gabriel Biris a mentionat, in acest sens, ca „de anul acesta, legea a fost imbunatatita si le permite firmelor sa isi planifice donatiile. Incepand din 2014, companiile pot dona sume care depasesc 20% din impozitul pe profit, dar nu mai mult de 0,3 % din cifra de afaceri, catre cauze sociale, iar cheltuielile vor fi deduse anul urmator”.

Organizatorii campaniei isi doresc sa schimbe perceptia despre filantropie si sa aduca in atentia companiilor importanta gestului de a redirectiona 20% din impozitul pe profit catre dotarea centrelor de oncologie.

Anual, in Romania sunt diagnosticati cu diferite forme de cancer peste 70.000 de oameni si se spune ca acestia ar putea umple chiar un oras. Nu se stie cu exactitate cati bolnavi de cancer exista la acest moment in tara, ultimul raport intocmit in acestr sens datand din anul 2007.

 

Bolnavi cancer

Bolnavi cancer

Asociatia Daruieste Viata se implica inca din 2009, de la infiintare, in actiuni ce au drept scop modernizarea sistemului medical, proiectele derulate pana in prezent materializandu-se in strangerea de fonduri ce depasesc trei milioane de euro. Proiectele finantate din aceasta suma au condus la crearea Centrului de excelenta in tratarea cancerului la copii, la Spitalul Louis Turcanu din Timisoara, la triplarea capacitatii de transplant de celule stem a Romaniei prin construirea a 18 camere sterile la Institutul Clinic Fundeni, Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii Louis Turcanu si Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti, la marirea capacitatii Sectiei de Neonatologie a Maternitatii Polizu, prin achizitia de aparatura performanta si incubatoare, ca si la refacerea Centrului Medical de Evaluare si Recuperare „Cristian Serban” din Buzias, dupa incendiul din mai 2012.

Oricine doreste sa devina actionar la bursa de fericire si prin investitia sa sa dea o sansa in plus la viata bolnavilor de cancer, o poate face accesand portalul www.bursadefericire.ro.

PUBLICITATE

Adaugati un comentariu


 

*