ADMITERE 2016: UMF Carol Davila si Institutul Medico-Militar si-au anuntat ofertele educationale

Pe langa numarul de locuri disponibile pentru sesiunea de admitere din iulie, pe site-urile institutiilor respective au fost publicate si metodologiile de examen, bibliografia si taxele de inscriere.

 

UMF Carol Davila

UMF Carol Davila

Cea mai cautata institutie de invatamant superior de catre tinerii care doresc sa studieze medicina este UMF Carol Davila din Bucuresti, an de an, concurenta pentru locurile scoase la concurs aici fiind una acerba. Institutia a anuntat ca peste doua zile va demara perioada de inscriere, absolvantii de liceu fiind asteptati zilnic intre 14 si 20 iulie sa isi depuna dosarele pentru admitere. Inscrierea candidatilor se va face la secretariatele facultatilor, respectiv pentru Facultatea de Medicina – B-dul Eroilor Sanitari, nr. 8, sector 5, pentru Facultatea de Medicina Dentara – Calea Plevnei, nr. 19, sector 5, pentru Facultatea de Farmacie – str. Traian Vuia, nr. 6, sector 1 si pentru Facultatea de Moase si Asistenţa Medicala – B-dul Eroilor Sanitari, nr. 8, sector 5, intre orele 8.0016.00.

Taxa de inscriere este de 200 lei pentru toate facultatile si specializarile, 75 la suta din cuantumul acesteia reprezentand taxa administrativa, iar 25 la suta taxa de participare. In cazul retragerii din concurs inaintea desfasurarii probelor,  doar taxa de participare va fi  returnata.

 

UMF Carol DavilaIn ceea ce priveste oferta educationala pentru aceasta sesiune de admitere, aceasta este neschimbata fata de cea de anul trecut, numarul locurilor scoase la concurs fiind acelasi. Astfel, oferta UMF Carol Davila include 950 de locuri finantate de la buget si alte 470 de locuri cu taxa, ca de obicei, cele mai multe locuri fiind scoase la concurs in cadrul Facultatii de Medicina. Pentru aceasta facultate vor fi disponibile 510 locuri la buget si 200 de locuri cu taxa, in timp ce Facultatea de Farmacie va avea scoase la concurs 140 de locuri la buget si 100 de locuri cu taxa. Totodata, Facultatea de Medicina Dentara din cadrul aceleiasi universitati va scoate la concurs 130 de locuri la buget si 125 cu taxa, iar sectiunea dedicata asistentilor medicali generalisti va avea disponibile 100 de locuri la buget si 45 de locuri cu taxa, 70 de locuri la buget si 45 cu taxa fiind rezervate pentru alte specializari, in cadrul aceleiasi facultati.

Examenul de admitere pentru toate facutlatile din cadrul UMF Carol Davila va avea loc in data de 25 iulie.

 

institutul medico militarIn ceea ce priveste Institutul Medico-Militar, unitate subordonate Directiei Medicale din Ministerul Apararii, adimiterea se va sustine la aceeasi data si in aceleasi conditii de concurs ca si la facultatile UMF Carol Davila.

Oferta unitatii de invatamant include doar locuri finantate de la buget, numarul acestora fiind mult mai mic decat in cazul celorlalte universitati civile, cu acelasi profil.

Astfel, pentru Facultatea de Medicina Generala, sunt scoase la concurs 57 de locuri, 33 dintre acestea alocate celor care vor urma cariera de medici militari in cadrul Ministerului Apararii, 19 pentru cei care vor opta pentru Ministerul Administratiei si Internelor si 5 celor care vor dori sa profeseze in unitatile medicale subordonate Ministerului Justitiei. Pentru Medicina Dentara sunt disponibile 4 locuri, doua pentru Ministerul Apararii si celelalte doua pentru Ministerul Justitiei, iar la Facultatea de Farmacie este scos la concurs un singur loc, pentru Ministerul Apararii.


Adaugati un comentariu


 

*