ADMITERE 2016: Universitatile de Medicina din Cluj si Timisoara si-au publicat ofertele pentru sesiunea iulie

Ca de fiecare data, cele mai multe locuri scoase la concurs pentru aceasta sesiune de admitere sunt la facultatile de Medicina, indiferent de centrul universitar pentru care opteaza viitorii medicinisti.

 

admitere-carol-davilaIn timp ce absolventii de liceu asteapata cu infrigurare rezultatele examenului de Bacalaureat, institutiile de invatamant superior sunt pe ultima suta de metri cu pregatirile pentru inceperea inscrierilor si apoi, desfasurarea examenului de admitere. Universitatile de Medicina si Farmacie se asteapta si anul acesta sa fie asaltate de un numar mare de candidati, mai ales daca este vorba de centrele universitare importante.

Anul acesta, UMF Iasi si-a facut publica oferta de locuri pentru sesiunea de admitere din iulie 2016 inca de la inceputul lunii iunie. Pe parcurs, exemplul a fost urmat si de celelalte universitati de profil din tara.

Astazi, Sanatateabuzoiana.ro prezinta ofertele anuntate pentru aceasta sesiune de admitere de universitatile de Medicina si Farmacie din Cluj si Timisoara, conform datelor facute publice de respectivele unitati de invatamant superior, urmand ca in zilele urmatoare sa prezentam si ofertele celorlalte universitati, pe masura ce acestea vor fi anuntate.

 

UMF Cluj

UMF Cluj

Astfel, UMF Iuliu Hatieganu din Cluj-Napoca a anuntat ca inscrierile pentru sesiunea de admitere din aceasta vara vor avea loc in perioada 18-22 iulie. Taxa de inscriere este de 300 de lei, iar examenele vor fi sustinute in data de 25 iulie.

Candidatii vpr avea la dispozitie 379 de locuri la buget si 186 de locuri cu taxa in cadrul Facultatii de Medicina, 111 locuri la buget si 37 locuri cu taxa la Medicina Dentara, iar la Facultatea de Farmacie vor fi disponibile 110 locuri la buget si 103 locuri cu taxa.

Pe specializari, la Medicina vor fi disponibile 300 de locuri la buget si 60 cu taxa, la Asistenta Medicala Generala 36 de locuri la buget si 61 cu taxa, la Radiologie si Imagistica, cate 15 locuri la buget si cu taxa, iar la Balneofiziokinetoterapie si recuperare, 25 de locuri la buget si 50 de locuri cu taxa.

In cadrul Facultatii de Medicina Dentara, 81 de locuri la buget si 17 cu taxa vor fi disponibile la specializarea Medicina dentara si 30 de locuri la buget plus 20 de locuri cu taxa vor fi scoase la concurs pentru specializarea Tehnica Dentara.

Facultatea de Farmacie are disponibile 91 de locuri la buget si 72 de locuri cu taxa pentru specializarea Farmacie si 20 de locuri la buget plus alte 19 locuri la buget si 30 de locuri cu taxa pentru specializarea Nutritie si Dietetica.

 

UMF Timisoara

UMF Timisoara

La UMF Victor Babes din Timisoara, inscrierile se fac in aceeasi perioada, 18-22 iulie, urmand ca examenele de admitere sa aiba loc in zilele de 26 si 27 iulie.

 Pentru absolventii de liceu care doresc sa urmeze cursurile acestei institutii de invatamant superior, UMF Victor Babes a scos la concurs 560 de locuri finantate de la buget si inca 825 de locuri la taxa.

Cele mai multe locuri sunt, asa cum era de asteptat, la Facultatea de Medicina – 410 la locuri la buget si 460 cu taxa, in timp ce la Facultatea de Medicina Dentara sunt 70 de locuri la buget si 180 cu taxa, iar la Farmacie, 80 de locuri la buget si 185 cu taxa.

Pe specializari, in cadrul Facultatii de Medicina sunt disponibile 295 de locuri la buget si 155, cu taxa la Medicina in limba romana, 50 de locuri la buget si 50 cu taxa la Asisteta Medicala Generala, 50 de locuri la buget si 30 cu taxa la Balneofiziokinetoterapie si recuperare, iar la specializarea Nutritie si dietetica, 15 locuri la buget si 10 cu taxa.

 

studenti  examenIn acelasi timp, in cadrul Facultatii de Medicina Dentara, pentru specializarea Medicina Dentara sunt puse la bataie 40 de locuri la buget si 105 locuri cu taxa, la Tehnica Dentara, 30 de locuri la buget si 25 de locuri cu taxa, iar la specializarea Asistenta de profilaxie stomatologica vor fi disponibile 20 de locuri cu taxa. In fine, la Facultatea de Farmacie vor fi disponibile 60 de locuri la buget si 85 de locuri cu taxa la specializarea Farmacie si 20 de locuri la buget si 40 de locuri cu taxa la specializarea Asistenta de Farmacie.

Pentru sectiunea in limba engleza, Facultatea de Medicina are disponibile 100 de locuri cu taxa, iar pentru limba franceza, la aceeasi facultate, numarul de locuri este de 40, toate cu taxa. Mai sunt disponibile, de asemenea, 30 de locuri cu taxa pentru Medicina Dentara in limba engleza si 60 de locuri cu taxa la Farmacie, in limba franceza.

 


Adaugati un comentariu


 

*