Angajate ale SJU Bistrița, cercetate pentru furtul a 12.000 de euro de la un pacient

Este vorba de același pacient care, în urmă cu câteva zile, a fost plimbat între spitale de la Bistrița la Cluj, după ce fusese găsit împușcat pe un câmp.

 

Vadim Malogolovenko, pacientul pagubit

La jumătatea acestei luni, cazul unui pacient ajuns cu plăgi împușcate la Spitalul Județean de Urgență Bistrița a făcut obiectul unei anchete dispuse de autoritățile din Sănătate, după ce acesta a fost transferat la Cluj,  pentru că medicii bistrițeni au considerat că starea sa era una prea gravă, iar de aici, pacientul a fost trimis înapoi la Bistrița. Același caz a revenit zilele acestea în atenția publică, după ce pacientul respectiv a reclamat că i-au dispărut 12.000 de euro pe care îi avea asupra sa atunci când a fost adus la spital. Bărbatul, cu dublă cetățenie, ucrainiană și moldoveană, este suspectat că era implicat în traficul cu țigări și ar fi fost împușcat de partenerul său în urma unui conflict avut cu acesta.

După ce a fost plimbat de la spitalul din Bistrița la cel din Cluj și înapoi la cel din Bistrița, pacientul a reclamat că i-au dispărut cei 12.000 de euro pe care îi avea asupra sa în momentul în care fusese găsit împușcat pe câmp și apoi adus la spital.

Cazul a fost sesizat Poliției, care a demarat o anchetă la spital, pentru a lămuri misterul dispariției acestor bani.

 

A fost demarată o anchetă, fiind examinate în primul rând imaginile de pe camerele de supraveghere ale spitalului. Polițiștii au stabilit astfel că banii fuseseră furați, iar suspecți de comiterea faptei erau trei angajați ai unității medicale, respectiv o îngrijitoare, o angajată care avea calitatea de registrator medical și un brancardier. Celor în cauză li s-au sigilat dulapurile, iar aseară, polițiștii au efectuat o percheziței la spital, urmată de alte trei percheziții la domiciliile suspecților.

Tot aseară, cei trei angajați au fost duși la audieri, iar în cursul acestei dimineți, anchetatorii au luat măsura reținerii pe o perioadă de 24 de ore în cazul îngrijitoarei și al registratorului medical, cele două femei fiind cercetate pentru comiterea infracțiunii de furt calificat, iar brancardierul a fost scos din cauză.

Urmează ca cele două angajate, în vârstă de 29, respectiv, 33 de ani, să fie prezentate instanței cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 29 de zile.

 

Din datele oferite până acum de anchetatori nu reiese că s-ar fi reușit recuperarea sumei de 12.000 de euro sustrase de la pacient, însă se pare că imaginile de pe camerele de supraveghere sunt suficient de elocvente pentru a demonstra că cele două angajate sunt autoarele furtului.

Și pacientul păgubit se pare că va avea de dat unele explicații polițiștilor, atât în privința împrejurărilor în care a suferit plăgile împușcate cât și a provenienței celor 12.000 de euro pe care îi avea asupra sa în momentul incidentului, despre care există suspiciuni că aceasta ar proveni din contrabanda cu țigări.

De asemenea, partenerul bărbatului împușcat se află în arest, fiind prins la scurt timp după ce a tras asupra acestuia, folosind o armă cu amortizor, fiind cercetat pentru tentativă de omor.

 


Categorii: Actual, Spitale, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*