Aproape 5.000 de intervenții SMURD Buzău, de la începutul anului

8 septembrie 2020 | 0 comentarii |

Ca de obicei, acestea au deținut cea mai mare pondere din totalul misiunilor la care au participat forțele Inspectoratului pentru Situații de Urgență Neron Lupașcu.

 

Salvatorii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Neon Lupașcu al județului Buzău se pregătesc, în aceste zile, pentru a marca cea mai importantă zi din an pentru instituția pe care o deservesc și pentru istoria acestei arme. Este vorba de data de 13 Septembrie, la care se aniversează Ziua Pompierilor din România, ca un omagiu adus pompierilor militari din subordinea căpitanului râmnicean Pavel Zăgănescu, care au ținut piept armatei otomane, în bătălia din Dealul Spirii, de la 13 septembrie 1848. Din cauza restricțiilor impuse de pandemie, activitățile organizate cu această ocazie nu vor mai avea amploarea celor din anii precedenți, pompierii buzoieni făcându-și astfel datoria a proteja populația, aceasta fiind una din misiunile lor principale.

Și pentru specialiștii de la ISU Buzău, fie că vorbim de pompieri, salvatori sau paramedici SMURD, misiunile îndeplinite în acest an au avut un specific aparte, în contextul pandemiei, aceștia fiind expuși riscului de infectare cu noul coronavirus. În perioada stării de urgență, numărul intervențiilor a mai scăzut, comparativ cu perioadele similare din anii precedenți, însă chiar și așa, personalul ISU a fost angrenat în alte misiuni specifice, alături de forțele de ordine.

 

De la începutul anului, echipajele de la ISU a fost solicitate să intervină în 6.212 situații de urgență, cele mai multe dintre acestea fiind evenimente care au necesitat intervenția paramedicilor SMURD.

Mai exact, este vorba de 4.823 de urgențe înregistrate până la finele luni august, la care s-au deplasat echipajele SMURD, dintre care 4.172 au reprezentat diverse cazuri medicale ce au necesitat intervenția paramedicilor, eventual transportul pacienților la spital.

Totodată, echipajele SMURD au fost solicitate să intervină pentru a acorda primul ajutor victimelor unor accidente de circulație, în 97 de cazuri.

O categorie aparte de misiuni au constituit-o anul acesta intervențiile de asistență sau transport în cazul persoanelor infectate cu noul coronavirus, până la finele lunii trecute, SMURD Buzău având îndeplinite 554 de astfel de misiuni.

 

Tot în primele opt luni ale anului, echipajele de la ISU Buzău au mai participat la 1.389 de intervenții de altă natură, dintre care cele mai numeroase au fost misiunile de stingere a incendiilor de vegetație uscată – 418, urmate de misiunile de stingere a incendiilor de altă natură –374. S-a intervenit și pentru asigurarea măsurilor preventive la 119 evenimente publice, iar în 55 de situații pompierii au fost solicitați pentru a evacua apa și a salva diferite bunuri, în urma unor inundații. În bilanțul primelor opt luni din an mai sunt menționate 61 de misiuni de asistență persoane, 24 de misiuni de căutare-salvare și deblocare de persoane, 28 de misiuni de salvare a unor animale și 37 de misiuni de asanare a muniției neexplodate descoperite pe teritoriul județului.

În același timp, personalul din cadrul inspecţiei de prevenire a executat un număr de 374 de controale, la 226 de operatori economici,  53 de instituţii, 5 localităţi, 56 de obiective de investiţii, fiind făcute și 28 de audituri la persoane autorizate care efectuează lucrări în domeniul apărării împotriva incendiilor și 6 controale la servicii publice și private pentru situații de urgență. Cu ocazia acestor controale s-au constatat 1.245 de deficienţe, din care 539 au fost remediate pe timpul controalelor. Au fost însă aplicate și 706 sancțiuni, dintre care 627 cu avertisment şi 79 cu amenzi contravenţionale, în cuantum de peste 255.000 de lei.

 


Categorii: Actual, Autoritati, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*