Astazi s-a lansat primul call-center pentru suportul familiilor cu copii prematuri

Serviciul se adreseaza, in egala masura, si femeilor insarcinate care prezinta risc de a naste prematur, oferindu-le sfaturi preventive pentru a le ajuta sa nasca la termen.

 

Diana Gamulescu

Diana Gamulescu

Astazi, la o data care nu a fost aleasa intamplator, a fost lansata in Romania prima linie telefonica gratuita din Europa destinata preventiei si suportului in prematuritate. Initiativa apartine asociatiei Unu si Unu, prima si singura asociatie de parinti care apara drepturile copiilor din sarcini multiple, prematuri si bebelusi spitalizati si ale familiilor acestora, oferind suport pe perioada spitalizarii si dupa externare.

Ziua lansarii a fost programata astazi datorita semnificatiei speciale pe care o are data de 8 Martie, Diana Gamulescu, vicepresedintele asociatiei, precizand ca „am ales cu grija aceasta data si ne pregatim de mult sa anuntam lansarea acestui proiect dedicat femeilor si mamelor in special”. Call-center-ul a fost denumit „Alo, prematuritate”, fiind primul serviciu multidisciplinar de acest gen din Europa, care vine ca un sprijin, dar si ca o sursa credibila de informare, consiliere si suport moral pentru femeile insarcinate aflate la risc de nastere prematura, dar si pentru dar si pentru parintii care traverseaza aceasta perioada sau doresc sa isi monitorizeze bebelusul corect dupa externare.

 

prematuri (1)In fiecare saptamana, de luni pana vineri, linia telefonica poate fi apelata la numarul 0800.390.678, la celalalt capt al firului fiind disponibili, conform unui program care poate fi consultat aici un medic ginecolog, un neonatolog, un jurist, un psiholog sau parinte, care vor vorbi cu apelantii, in functie de solicitarile acestora si natura problemelor cu care se vor aresa acestui serviciu. Lunea, martea si vinerea, linia telefonica poate fi apelata intre orele 13.00 si 17.00, iar miercurea si joia, intre orele 15.00 si 19.00, iar pelurile sunt gratuite din oricare retea de telefonie fixa sau mobila. Echipa care va deservi acest call-center este formata din specialisti cu experienta in zona lor de activitate, incluzindu-i aici pe dr. neonatolog Cristina Dumitru, dr. neonatolog Lusiana Vladesc,  avocatii Florina si Dan Paulopol,   dr. ginecolog  Adina Diaconescu, dr. ginecolog Oana Dorobantu si psihologii Nina Sofian si Delia Manciuc.

 

prematuri (1)Proiectul nu ar fi putut fi pus in practica fara sprijinul unor organizati precum SAMAS, Societatea Nationala a Medicilor de Familie, SOS Infertilitatea, Exista viata dupa doliu si fara sprijinul financiar oferit de mai multi donatori si organizatii partenere, care au organizat actiuni de strangere de fonduri in acest scop, astfel ca serviciile oferite prin cal-center sa fie gratuite pentru orice apelant.

Misiunea asociatiei Unu si Unu este aceea  de a imbunatati sanatatea bebelusilor prin proiecte de preventie, informare si educare a societatii civile privind bebelusii abandonati, nasterea inainte de termen, oferirea de suport prematurilor si bebelusilor spitalizati, precum si  derularea de proiecte privind urmarirea, monitorizarea copiilor dupa externare pana la varsta de 7 ani. Dorinta membrilor asociatiei este sa devina vocea prematurilor si a bebelusilor spitalizati din Romania.

 


Categorii: Actual, Asociatii, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*