Audiometru unic in Romania, la Spitalul de copii „Victor Gomoiu”

8 august 2017 | 0 comentarii |

Clubul Rotary Bucuresti a facut aceasta donatie, anuntand totodata ca va continua proiectul de echipare a sectiei ORL din cadrul unitatii medicale bucurestene, prin dotarea cu echipamente de diagnostic in valoare de 22.000 de lei.

 

audiometru unic (sursa foto: Rotary Bucuresti)

Sectia ORL a Spitalului Clinic de Copii „Victor Gomoiu” a primit, luni, un audiometru unic in Romania, sub forma unei tablete, cu un program interactiv pentru copii care detecteaza hipoacuzia. Donatia a fost facuta de Clubul Rotary Bucuresti, care pe langa acest aparat a oferit spitalului bucurestean si un timpanometru.

Pentru spitalul nostru, aceasta initiativa de a ameliora starea de sanatate a copiilor este esentiala. Este si dovada acceptarii unui parteneriat de a promova «Auzul un drept al copilului». In acest scop a fost dotata sectia ORL cu aparatura care sa permita identificarea copiilor care au tulburari de auz. Este foarte important ca aceasta identificare sa se faca inca din perioada de nou-nascut, dar daca din varii motive acest lucru nu s-a intamplat este important ca in primii doi trei ani de viata sa identificam copiii, pentru a le imbunatati pe de o parte auzul si implicit capacitatea de a vorbi, de a relationa, si de a exprima ceea ce ei gandesc”, a declarat Doina Anca Plesca, managerul Spitalului „Victor Gomoiu”.

 

Clubul Rotary Bucuresti a anuntat, luni, ca si in acest an va continua proiectul de echipare a sectiei ORL din cadrul Spitalului clinic de copii „Victor Gomoiu” din Bucuresti. Organizatia neguvernamentala doreste astfel sa vina in sprijinul comunitatii locale, prin dotarea cu echipamente de diagnostic, in valoare de 22.000 de lei.

Astfel, au fost achizitionate si donate sectiei ORL un audiometru, unic in Romania in acest moment, sub forma unei tablete cu un program interactiv pentru copii care detecteaza hipoacuzia si un timpanometru.

Actiunea rotarienilor bucuresteni este motivata de faptul ca, in Romania, 3 din 1000 de copii prezinta probleme de surditate la nastere. Se doreste ca prin dotarea cu aceste echipamente sa existe posibilitatea diagnosticarii corecte la timp a copiilor care sufera de hipoacuzie.

 

 


Adaugati un comentariu


 

*