Balul Bucuriei a adunat 1840 de ore de terapie pentru copiii cu autism

19 octombrie 2021 | 0 comentarii |

Cei 110.440 de lei care s-au strâns prin intermediul „Balului Bucuriei” sunt direcționați în exclusivitate programelor sociale gratuite, locale și naționale, ale asociației „Autism Voice”, prin care copiii cu autism primesc șanse la o viață mai bună.

 

Între atâtea vești rele despre numărul mare de români căzuți victime ale noului coronavirus, despre spitalele în care bolnavii nu mai au loc, despre scumpiri, inflație, sărăcie și multe altele care sporesc stresul și îngrijorarea, iată că se mai vede și câte o rază de speranță care aduce puțină bucurie în sufletele unor copii cu autism pe care fundația îi are în grijă. Acești copii au nevoie de terapie continuă, pentru că, potrivit specialiștilor în domeniu, terapia copiilor cu autism nu poate fi oferită sporadic, fiecare copil în parte necesitând includerea într-un program de terapie între 2 și 6 ore în fiecare zi.

În acest scop, Asociația „Autism Voice organizează, anual, un eveniment caritabil, la care își aduc contribuția diferiți artiști cărora le place să se implice în acțiuni caritabile, iar banii strânși pe bilete și din donații oferite în cadrul evenimentului se folosesc, exclusiv, pentru asigurarea gratuită a unor ore de terapie de terapie.

Anul acesta, în cadrul celei de-a VI-a ediții a „Balul Bucuriei Comedy Night”, organizată în format hibrid (fizic și online), s-au strâns 110.440 de lei, din care sunt asigurate 1.840 de ore de terapie pentru copiii cu autism. În acest fel, bucuria continuă pentru copii care vor avea aasigurate orele de terapie, pentru părinții care astfel mai scapă de povara costurilor, deloc de neglijat, cât și penntru specialiștii organizației, care astfel pot să continue recuperarea acestor copii.

 

Anca Dumitrescu

Din banii strânși anul acesta la „Balul bucuriei”, copiii cu autism primesc șanse la o viață mai bună. Prin programul Eu și copiilul meu, copiii primesc terapie gratuită, iar părinții afectați, consultană. Primul Pas în Terapie este un program de evaluare și diagnosticare gratuită pentru copii afectați, iar Pass the Voice este un program de training gratuit în terapie la domiciliu pentru familiile afectate.

Nu putem face lucruri mari, doar lucruri mici cu iubire mare. De 17 ani lucrez în acest domeniu și mă pregătesc continuu. Îmi place când văd că oamenii se implică și își doresc să ajute copiii cu autism. Ne-a plăcut să organizam o seară caritabilă dedicată bucuriei de a trai și a râde alături de prieteni. Iar rezultatul a fost minunat. 1.840 de ore de terapie pentru copiii care nu își permit este satisfacția noastră și vă mulțumim enorm pentru susținere. Și noi și copiii”, a declarat Anca Dumitrescu, Președinte Autism Voice.

 

Prezentată de Veronica Soare, a VI-a ediție a Balului Bucuriei, a fost o seară de bucurie, un show exclusiv de stand-up cu artiști renumiți, dar și un concurs de live Quiz cu premii deosebite, de la bijuterii de lux la accesorii din piele naturală sau electrocasnice, desfasurat în The Fool și online, pe o platforma dedicată gestionată de Backstage Production Group, transmit organizatorii.

Cu un line-up de excepție, Radu Bucălae, Teodora Nedelcu, Florin Gheorghe, Gabriel Gherghe și Mukinka Chibanga au pregătit materiale de stand-up speciale pentru toți cei care au ales să fie schimbarea în lumea din jurul lor pentru copiii cu autism. Mihai Lalu și echipa sa de la Taraba de Jocuri au pregătit un concurs de Quiz deosebit, pentru toți fanii de competiții cu întrebări și răspunsuri.

Mii de mulțumiri merg către toți cei care ne-au ajutat să înfăptuim acest lucru pentru cei 400 de copii de care ne îngrijim. Există speranță! Există magie! Există bunătate și susținere, în ciuda vremurilor pe care le trăim!”, a concuzionat Anca Dumitrescu.

 


Adaugati un comentariu


 

*