Baschetul, promovat la Buzau ca alternativa pentru un stil de viata sanatos

Sala Sporturilor din oras si cea a Clubului Sportiv Scolar Buzau au gazduit o competitie regionala de minibaschet menita sa atraga noi practicanti din randul copiilor.

 

baschet (2)Sportul si miscarea, in general, sunt recunoscute ca cele mai la indemana si totodata cele mai eficiente mijloace de protectie a organismului impotriva a numeroase afectiuni. Iar daca astfel de practici devin o obisnuinta inca de la varste fragede, copiii au mult mai mari sanse sa se dezvolte armonios si sa fie scutiti de o serie de probleme de santate la varsta adolescentei si apoi a maturitatii.

Unul dintre sporturile care le ofera o astfel de sansa copiilor este si baschetul, iar Buzaul a gazduit in week-end, in acest scop, o competitie in cadrul careia au contat mai putin rezultatele de pe teren, si mai mult promovarea acestui sport in scopul atragerii de cat mai multi paracticanti din randul copiilor.

Astfel, Festivalul Regional de Minibaschet-Moldova, competitie destinata atat copiilor legitimati cat si celor neligitimati, a fost gazduit de Sala Sporturilor Romeo Iamandi si de sala Clubului Sportiv Scolar Buzau. Organizatorul principal al festivalului a fost clubul Smart Eagles Iasi, prin antrenorul Ovidiu Stochici, in colaborare cu clubul local C.S.S. Miandra Buzau, reprezentat de antrenorii Ciprian Borcila si George Sarivan.

 

baschet (1)Pe langa echipele celor doua cluburi, in competitie au intrat si echipe de la cluburile L.P.S. Focsani, Phoenix Galati si C.S.S. Bacau, acestea din urma fiind reprezentate de cate doua echipe.

Spre deosebire de competitile clasice, in care obiectivul principal urmarit de participanti este clasarea pe primul loc si obtinerea trofeului pus in joc, de aceasta data, miza nu a mai fost desemnarea unei echipe castigatoare, ci motivarea si promovarea copiilor prin relatii de joc si echipa, si totodata atragerea de noi practicanti ai acestui sport.

Din acest motiv, in meciurile disputate nu a fost tinut scorul, iar la final, toti cei aproximativ 100 de sportivi participanti au fost declarati castigatori, primind cupe si diplome, astfel ca toti au fost multumiti, mai ales ca evenimentul a fost considerat o reusita, fapt confirmat si de aplauzele primite de la spectatorii din tribuna, pe parcursul meciurilor amicale.

 

baschet (1)La fel de multumiti au fost si antrenorii buzoieni care s-au implicat in organizarea evenimentului. La finalul competitiei, Ciprian Borcila a declarat ca ,,la un astfel de turneu toti copiii participanti sunt invingatori.Nu mai joaca sub presiunea timpului si a scorului, iar meciurile sunt spectaculoase si asa putem atrage si alti copii sa practice baschetul. Ne bucuram ca am putut oferi conditiile necesare pentru ca aceasta competitie sa fie una reusita din toate punctele de vedere”.

Totodata, colegul sau de la C.S.S. Buzau, antrenorul George Sarivan, a tinut sa-si manifeste satisfactia fata de felul in care a decurs evenimentul, mentionand ca se bucura „nespus de mult ca acest turneu s-a desfasurat la Buzau si chiar a fost o actiune reusita, parere impartasita de toti cei prezenti. Copiii au fost super incantati, iar antrenorii, foarte multumiti, de la conditile de joc, sala, mingi si organizarea jocurilor, pana la cazare si masa. Castigatori au fost toti copiii si cu siguranta vor mai veni si altii sa joace baschet”, si-a exprimat increderea in continuarea acestuoi fel de competitii, antrenorul buzoian.

 


Adaugati un comentariu


 

*