Burse de sănătate pentru 15 copii cu probleme grave

Aceștia vor fi sprijiniți prin intermediul unui program prin care, în același timp, se va încuraja mișcarea, ca stil de viață sănătos, în rândul tuturor copiilor și familiilor acestora.

 

La finalul acestei săptămâni, parcul Alexandru Ioan Cuza din Capitală va fi gazda unei competiții ajunse deja la cea de-a zecea ediție și care, după cum o spune și numele, are ca scop promovarea unui stil de viață sănătos, încurajând mișcarea și activitățile sportive în rândul copiilor dar și al familiilor acestora.

Campionii Sănătății este o cursă de alergare adresată copiilor și părinților, care anul acesta va avea loc sâmbătă, 14 aprilie, cu începere de la ora 10.00. Pe lângă scopul principal, acela de a mobiliza cât mai mulți copii și părinți să facă mișcare, competiția are și un caracter umanitar, organizatorii dorind să vină astfel în sprijinul a 15 copii care suferă de afecțiuni oncologice, afecțiuni autoimune sau au suferit arsuri grave.

Astfel, taxele de participare, dar și donațiile ce pot fi făcute prin intermediul a trei paltforme on-line, respectiv Bursa binelui, Galantom și Kompostor, se vor constitui în burse de sănătate, care vor fi acordate celor 15 copii și familiilor acestora. Mai mult, suma totală strânsă din taxele de înscriere și din donații va fi dublată de sponsorul principal al evenimentului.

 

Organizatorii mizează pe participarea a peste 1.200 de alergători, de la copii care abia au învătat să meargă, până la cei cu vârsta de 11 ani. Competiția va cuprinde cinci curse, structurate pe categorii de vârstă, cea destinată copiilor între șase luni și doi ani fiind una necompetitivă.

Celelalte curse vor fi destinate copiilor din categorii le de vârstă 2-3 ani, 4-5 ani, 6-8 ani și 9-11 ani. Concursul este destinat în principal cuplurilor formate din copil și unul din părinții săi. Distanțele pe care se va alerga vor fi de 250 de metri pentru copiii până în 5 ani și 450 de metri pentru ceilalți, iar înscrierile on-line se pot face pâna joi, 12 aprilie, aici. Înscrieri se vor putea face și la fața locului, taxa de participare pentru fiecare cuplu copil-părinte fiind de 20 de lei.

Banii tin taxele de participare, ca și cei proiveniți din donații, vor ajunge direct în contul Magic Camp, organizația care desfășoară proiectul Burse de Sănătate – Magic Makers, în cadrul căruia cei 15 copii cu probleme grave de sănătate vor beneficia de sprijin.

 

Bursele de sănătate care vor fi acordate în cadrul proiectului vor ajuta familiile celor 15 copii să acopere costurile legate de tratamentul necesar dar și cele pentru alte nevoi urgente.

Copiii care vor beneficia de aceste burse de sănătate au vârste cuprinse între 1 și 17 ani și provin din familii cu mulți copii sau fără posibilități materiale. Aceștia suferă de afecțiuni grave, unii dintre ei având nevoie de intervențiii chirurgicale, alții având nevoie de susținere financiară pentru continuarea tratamentului.

Trei dintre ei, cu vârste de 8, 15 și 17 ani au de suferit în urma unor arsuri grave, având nevoie de mai multe intervenții chirurgicale de reconstrucție. Adolescentul de 17 ani are nevoie de sprijin financiar și pentru finalizarea studiilor, acesta dorindu-și sa ajungă medic.

Prin urmare, inițiatorii proiectului așteaptă cât mai mulți participanți la startul competiției care va avea loc sâmbătă, încurajând totodată oferirea de donații prin intermediul celor trei platforme on-line.

 


Categorii: Actual, Organizatii, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*