Buzoienii, obligați să poarte măști de protecție și în anumite spații deschise

30 iulie 2020 | 0 comentarii |

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a adoptat, astăzi, o Hotărâre prin care s-a stabilit cine și unde trebuie să poarte mască, în scopul prevenirii răspândirii noului Coronavirus.

 

În piețe, târguri, zonele de așteptare, la serbări publice sau în pelerinaje, ca și în exteriorul obiectivelor turistice, buzoienii sunt obligați să poarte măști de protecție.

Comitetul Județean pentru Situații de urgență, convocat de prefectul Leonard Dimian în ședință de urgență, a adoptat astăzi, la propunerea DSP Buzău, o Hotărâre prin care a fost instituită obligativitatea purtării corecte a măștii de protecție (astfel încât să acopere gura și nasul), de către toate persoanele care au vârste de peste 5 ani, nu doar în spațiile închise ci și în anumite spații deschise în care există riscul de transmitere și infectare cu SARS-CoV-2 din cauza aglomerației.

Masca este astfel obligatorie în piețe, târguri, zone de așteptare (stații de autobuz, peronul garii etc.), în zonele în care se desfășoară manifestări/serbări publice sau pelerinaje, în exteriorul obiectivelor turistice dar și în alte locuri în care există agomerări de persoane, în intervalele orare în care se dsfășoară asemenea activități.

 

Măsurile stabilite astăzi de CJSU sunt valabile pe întreg teritoriul județului și intră în vigoare la data adoptării, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie transmisă tuturor membrilor CJSU și Comitetelor Locale pentru Situații de Urgență (Primăriile) din județ.

Mulți buzoieni consideră că măsura era necesară, dar sunt și mulți alții care susțin că este exagerată, în contextul în care canicula s-a instalat și face aerul greu respirabil.

Buzăul a raportat 36 de noi cazuri de infecție cu SARS-CoV-2 în ultimele 24 de ore, iar 100 de persoane depistate pozitiv în ultimele zile, asimptomatice sau cu o formă ușoară a bolii, n-au mai avut loc în spitale, așa că au fost carantinate la domiciliu și așteaptă să poată fi evaluate de un medic, pentru a se stabili dacă, totuși, nu cumva este nevoie să fie internate într-o unitate medicală și tratate sub supraveghere de specialitate.

 

Buzăul se numără printre cele 8 județe în care s-a luat până acum o astfel de decizie, alături de Argeș, Galați, Brașov, Vâlcea, Dâmbovița, Prahova și Constanța, din cauza numărului mare de persoane nou depistate cu Covid-19 zilnic, în ultima perioadă.

La nivel național, astăzi au fost raportate 1.356 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS–CoV-2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv, iar în ultimele 24 de ore, 35 de pacienți infectați au decedat. Îngrijorător este și faptul că în unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 7.265, iar la ATI sunt internați nu mai puțin de 402 pacienți aflați în stare gravă.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, consideră însă că „dacă se respectă regulile, vom avea o aplatizare în 2 săptămâni”, afirmând că în acest moment se continuă creșterea progresivă a noilor cazuri de infectare.

Ieri, prin Hotărâre de Guvern, s-a aprobat planul Comitetului Național pentru Situații de Urgență prin care s-au stabilit noi măsuri de limitare a răspândirii infecției cu SARS-CoV-2.

 

 


Adaugati un comentariu


 

*