Buzoienii vor sa intre in „Guiness World Records”, prin sport contra droguri

2 aprilie 2013 | 0 comentarii |

100.000 de romani vor fi „scosi” din clase, birouri si chiar din inchisori, pe 7 aprilie, pentru a participa la un eveniment organizat de Asociatia de Lupta Antidrog, cu prilejul Zilei Mondiale a Sanatatii.

 

Alexandru Ursu – AMA Buzau

Timp de doua ore, intre orele 13:00 si 15:00, pe 7 aprilie, de Ziua Mondiala a Sanatatii, Romania va fi acaparata de un singur eveniment.  Organizat de Asociatia de Lupta Antidrog AMA, initiator al campaniei „Sportul  Contra Droguri”, evenimentul vrea sa promoveze sportul ca alternativa pentru mentinerea sanatatii si sa implice un numar record de participanti, astfel incat sa se inscrie in Cartea Recordurilor.

Alexandru Ursu, reprezentant al Asociatiei AMA a precizat pentru www.sanatateabuzoiana.ro ca deocamdata, inca „se intocmesc la nivel de judet, listele de participanti. Avem insa defintivata lista din Neamt, care participa cu 2.941 de elevi, iar Penitenciarul din Giurgiu intra in eveniment cu 300 de detinuti, iar daca va ploua, doar cu 180. In total, pana astazi, avem peste 10.000 de participanti inscrisi, din 14 judete ale Romaniei”, a precizat Ursu.

Concret, pe 7 aprilie, in intervalul orar 13-15, in toata tara, in incinta unitatilor scolare, pe terenurile de sport, sali de sport, sali de clasa, cluburi sportive, parcuri… se vor desfasura activitati sportive cu elevii, studentii si tinerii care doresc sa participe la manifestare.

Buzoienii pot fi astfel, protagonisti ai unui record national ce s-ar putea stabili prin evenimentul prin care AMA militeaza pentru sanatate prin sport.

 

 

Spot contra droguri

Evenimentul se vrea o provocare pentru a strange un numar cat mai mare de participanti, astfel incat sa intre ca Record National in Guiness World Recordes.

Campania AMA militeaza pentru reducerea numarului de consumatori de droguri si promovarea sanatatii fizice si psihice a tinerilor.

Sportul contra droguri” isi propune, de asemenea, strangerea de fonduri necesare tratamentului, reabilitarii si reinsertiei unui numar de consumatori, in clinici de specialitate din tara.

Obiectivele acestei manifestari sunt, deopotriva, atragerea tinerilor si promovarea practicarii diferitelor discipline sportive ca alternativa a educarii lor pentru a evita consumul de droguri, cat si tratarea si reinsertia unui numar de cel putin 30 de persoane consumatoare de droguri. 

Ciprian Borcial, inspectorul de educatie fizica si sport de la Inspectoratul Scolar Judetean Buzau a precizat, in cursul zilei de astazi, ca „exista deja circa o mie de elevi inscrisi pentru a participa la stabilirea acestui record national care militeaza pentru sanatate prin sport”.

Organizatorii vor sa scoata din sala de clasa si din birouri peste 100.000 de romani.

 

Evenimentul este sustinut de Ministerul Educatiei Nationale, de Ministerul Tineretului si Sportului si de Agentia Nationala Antidrog.

Termenul limita pentru inscrieri este 4 aprilie.


Categorii: Actual, Organizatii

Adaugati un comentariu


 

*