Caisele, medicamentele naturale din livada

27 iunie 2015 | 0 comentarii |

Avand o serie de beneficii pentru sanatatea organismului, caisele sunt excelente si in curele de slabire, contribuind totodata la mentinerea frumusetii tenului.

 

s560x316_cais1Dupa capsune, cirese sau visine a venit acum si randul caiselor sa umple tarabele din piete, pretext cat se poate de bun pentru o cura de sanatate bazata pe aceste fructe. Aceasta pentru ca, dupa cum au demonstrat numeroase studii, caisele contin la randul lor, ca si celelalte fructe de sezon, numeroase vitamine si minerale, nutrienti importanti pentru organsim.

Caisele sunt bogate in potasiu, fosfor, calciu, fier, zinc, vitamina A si s sau B6. De asmenea, contin fibre care ajuta tranzitul intestinal, previn tulburarile digestive, constipatia sau aparitia ulcerului. Consumul de caise este benefic si pentru sanatatea sangelui. De exemplu, betacarotenul pe care il contin caisele scade nivelul de colesterol din sange si protejeaza inima. De asemenea, vitamina A din caise mentine vederea sanatoasa si ajuta organismul sa lupte impotriva actiunii radicalilor liberi. Mai mult, consumul de caise ofera beneficii si in procesul de detoxifiere.

 

CaiseDe asemenea, consumul de caise poate fi de ajutor in cazuri de depresie, ajuta memoria si aduce somnul celor care sufera de insomnie.

Beneficiile consumului de caise sunt demonstrate si in curele de slabire. Aceasta, pentru ca  cinci caise contin aproximativ 75 de calorii si in jur de 15 grame de zahar. Caisele, dulci si armoate, sunt si foarte satioase si pot  inlocui cu succes alte dulciuri.

Datorita mineralelor pe care le contin, caisele pot ajuta la dezvoltarea corecta a oaselor si mentinerea densitatii osoase. Potrivit unor studii, caisele pot preveni chiar aparitia unor afectiuni osoase. Despre caise se mai spune si ca ar fi benefice in ameliorarea febrei, pentru ca vitaminizeaza si furnizeaza minerale esentiale si lichidele de care are nevoie organismul.

 

caise_int artPentru ca sunt bogate in fier, caisele pot ajuta si in cazul anemiei feriprive, despre care se spune ca este frecventa mai ales la copii, batrani si femei insarcinate.

Consumul de caise este recomandat si pentru cei care sufera de diverse afectiuni hepatice, pentru ca prin proprietatile lor ajuta la regenerarea ficatului si a functiilor acestuia.

Vitamina A pe care o contin caisele protejeaza pielea, iar o masca pentru fata improspateaza tenul si-l face mai catifelat. Se folosesc chiar si samburii, uleiul extras din acestia hidratand pielea si prevenind aparitia ridurilor. Adaugand la toate acestea si gustul placut, specific, intelegem ca avem toate motivele pentru o cura cu caise de cel putin doua saptamani si pentru a le pastra in congelator sau a le conserva si a le pune in camara sub forma de compoturi, duleturi sau gemuri cu care ne vom rasfata papilele gustative, la iarna.

 


Adaugati un comentariu


 

*