Campanie inedita la Buzau, in sprijinul elevilor de la Liceul pentru Deficienti de Vedere

16 februarie 2017 | 0 comentarii |

„Maratonul Luminii“ este un eveniment caritabil care isi propune strangerea de fonduri pentru elevii nevazatori, promovand totodata miscarea, ca stil de viata sanatos.

 

Maratonul LuminiiLa Buzau s-a dat, astazi, startul „Maratonului Luminii“, o campanie umanitara in sprijinul elevilor care urmeaza cursurile Liceului pentru Deficienti de Vedere din oras. Evenimentul are ca scop principal strangerea fondurilor necesare pentru achizitionarea unei imprimante profesionale de tip Braille, de care unitatea de invatamant are mare nevoie, la acest moment. Demarata la initiativa martonistului de performanta Daniel Nica, singurul buzoian si unul dintre cei 10 romani care au participat de-a lungul timpului Marathon des Sables, considerata cea mai grea cursa de alergare din lume, campania isi propune totodata si promovarea miscarii ca stil de viata sanatos, la final maratonistul buzoian urmand sa parcurga 100 de kilometri pe o banda de alergare, pe parcursul a 12 ore.

Daca initiativa i-a apartinut maratonistului buzoian, in derularea campaniei s-au implicat Centrul European pentru Integrare Socio-Economica, Clubul de fitness Eclipse din Buzau, lantul de magazine Cufarul Verde si Clubul sportiv XM Raid. Campania are loc in perioada 16 februarie – 4 martie si isi propune colectarea, din donatii, a sumei de 21.000 de lei, banii fiind necesari pentru achizitia imprimantei performante care va fi oferita Liceului pentru Deficienti de Vedere.

 

nevazatoriIn aceasta perioada vor fi organizate o serie de actiuni pentru promovarea cauzei si atragerea de donatori, initiatorul campaniei declarand ca realizarea obiectivului propus va insemna „oferirea egalitatii de sanse intre elevii nevazatori si cei din scolile de masa”. In prima instanta, beneficiari vor fi cei 120 de elevi care invata in prezent la scoala speciala, insa investitia este una pe termen lung, intrucat de imprimanta speciala vor beneficia si cei din generatiile vitoare, care vor invata la acest liceu.

Initiativa a fost salutata si de catre Adriana Leca, directorul Liceului pentru Deficienti de Vedere, care a declarat ca „tipul acesta de imprimanta este absolut necesara desfasurarii in conditii optime a activitatii didactice din scoala noastra. Aceasta imprimanta poate permite tiparirea in scrierea Braille a manualelor si a altor materiale auxiliare didactice, fise de lucru sau subiecte de examen pentru elevii deficienti de vedere. Avand in vedere faptul ca elevii nostri parcurg curriculumul national si sustin aceleasi examene ca elevii din scolile de masa, pentru asigurarea egalitatii de sanse trebuie sa le punem la dispozitie toate materialele necesare”.

 

Dan Nica

Dan Nica

Pentru strangerea sumei necesare, la receptia clubului de fitness Eclipse a fost instalata o urna in care buzoienii care vin sa faca miscare pot dona direct, totodata fiind deschis si un cont curent. Titularul contului este Centrul European pentru Integrare Socio-Economica, iar numarul acestuia este RO20BTRLRONCRT0364315001. Totodata, a fost infiintata si pagina de Facebook Maratonul Luminii, unde organizatorii vor posta in perioada urmatoare noi detalii despre activitatile desfasurate in cadrul campaniei.

In paralel cu actiunea de strangere de fonduri, in cadrul campaniei este promovata si miscarea ca principal mijloc pentru mentinerea sanatatii, in acest sens maratonistul Dan Nica pregatind pentru data de 4 martie un eveniment special, care va constitui o premiera in Romania.

Pentru a marca inchieierea campaniei, acesta va alerga timp de 12 ore pe o banda, parcurgand astfel distanta de 100 de kilometri, iar in acest timp, organizatorii campaniei vor oferi mai multe momente speciale participantilor la evenimentul care va avea loc cla clubul de fitness Eclipse.

 


Categorii: Actual, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*