Catina, doctorul miraculos din natura

4 octombrie 2015 | 0 comentarii |

Pe langa intarirea imunitatii, catina s-a dovedit foarte eficienta in tratarea bolilor de piele, hepatitei, in scaderea colesterolului si intarirea sanatatii inimi.

 

catina (2)Numita si „Ginsengul romanesc”, datorita proprietatilor ei revigorante, continutului bogat in vitamine si actiunii ei benefice asupra vaselor de sange, catina poate inlocui cu brio unele medicamente si poate invinge numeroase afectiuni. Astfel, uleiul de catina este foarte eficient in afectiunile pielii, cum ar fi psoriazisul, eczemele, arsurile  si  mancarimile. Acesta protejeaza pielea impotriva radiatiilor ultraviolete, o hraneste si o revitalizeaza, prin continutul de vitamine A, B1, B2, C, E, K. Uleiul se aplica extern, pe zona afectata, de 2-3 ori pe zi, dar poate fi administrat si pe cale orala, luand cate o lingurita de trei ori pe zi.

De asemenea, uleiul de catina are efecte benefice si impotriva stresului, datorita continutului sau bogat in fosfor, calciu, vitamine din grupa B, si vitamina C. Pentru cei suprasolicitati de efort fizic sau intelectual, se recomanda in fiecare zi 20 de picaturi de ulei de catina sau 4-5 lingurite de fructe proaspete ori congelate amestecate cu miere, de trei ori pe zi.

 

CatinaDatorita continutului bogat in vitamine si minerale, catina este considerata o polivitamina naturala. Persoanele aflate in convalescenta sau care sufera de anemii, copiii peste sapte ani, femeile care doresc sa-si intareasca organismul pot face, timp de o luna, o cura cu fructe proaspete sau cu suc de catina.

Sucul obtinut din boabele de catina, la storcator sau la blender, se amesteca imediat cu miere, in parti egale. Se lasa sa macereze la rece, timp de 24 de ore, apoi se bea cate o cescuta, dimineata, pe stomacul gol. Acelasi suc are efecte benefice si in cazul afectiunilor hepatice acute sau cronice, intrucat catina este un bun stimulent hepatic. Se iau 5-6 linguri de suc pe zi, simplu sau diluat cu apa, in cazul in care gustul acrisor este prea puternic.

Totodata, catina alba duce la scaderea colesterolului, fapt care previne ingrosarea peretilor arterelor. De asemenea, contine o cantitate mare de antioxidanti, care protejeaza inima si vasele de sange. La aceste doua proprietati se adauga si efectul ei anticoagulant. Prin urmare, catina este recomandata si in afectiunile cardiovasculare, in special hipertensiune arteriala, ateroscleroza, sindromul Raynaud. Pentru aceasta, se recomanda consumul in fiecare zi a 3-4 linguri de sirop de catina obtinut prin presare la rece, diluat cu apa sau cu alte lichide.

 


Categorii: Actual

Adaugati un comentariu


 

*