Ce rol poate avea ciocolata in albirea dintilor

14 iunie 2015 | 0 comentarii |

Desi pare greu de crezut, stomatologii mentioneaza si ciocolata printre aceste alimente care contribuie la albirea naturala a dintilor, cu specificatia ca trebuie sa fie vorba de ciocolata amaruie si in niciun caz ciocolata cu lapte.

 

ciocolata-neagra-si-sanatatea-1334846696Printre numeroasele alimente pe care le consumam exista unele pe care medicii stomatologi le recomanda pentru efectele benefice pe care le au in mentinerea sanatatii dintilor, unele avand chiar o contributie importanta la mentinerea aspectului de „dinti albi”. Printre acestea, se numara ciocolata amaruie, fragii si ceaiul verde.

Ciocolata amaruie contine teobromina, compus care ajuta la intarirea smaltului dintilor, fiind prin urmare, un bun mijloc de prevenire a aparitiei petelor. Acest lucru nu este valabil insa si in cazul ciocolatei cu lapte. Dimpotriva, consumul acesteia nu este recomandat de stomatologi, deoarece contine zahar si lapte, asocierea lor putand provoca un miros neplacut al respiratiei si putand sa duca la aparitia cariilor. In acelasi timp, ceaiul verde contine tanini, care impiedica colorarea dintilor, jucand rol de bariera in calea bacteriilor ce incearca sa se lipeasca de dentitie. In plus, ceaiul verde reduce mirosul neplacut al respiratiei. El contine antioxidanti care scad aciditatea din gura, limitand proliferarea bacteriilor.

 

dinti albiFragii contin acid malic, enzima care curata petele dentare. Fragii zdrobiti pot fi amestecati cu bicarbonat de sodiu, rezultand un produs de albire naturala a dintilor. specialistii  atrag, in schimb, atentia ca celelalte fructe rosii au efect invers.

Consumul de branza duce la cresterea PH-ului din gura, scazand aciditatea. Acest lucru are ca efect reducerea riscurilor de erodare a smaltului si de decolorare a dintilor. In plus, calciul din branza poate ajuta la intarirea dentitiei.

Alimentele crocante si abrazive curata natural dintii, eliminand tot ce se lipeste de suprafata smaltului. Textura merelor pune la incercare gingiile, intarindu-le astfel si scazand riscul de retragere de pe dinti. Continutul ridicat de apa din mere si pere duce la cresterea cantitatii de saliva, element esential in reducerea posibilitatii de aparitie a cariilor.


Categorii: Actual, Lifestyle

Adaugati un comentariu


 

*