Ceaiuri care sting arsurile la stomac

29 noiembrie 2015 | 0 comentarii |

Arsurile gastrice se manifesta sub forma unor senzatii neplacute pe tractul digestiv, iar pentru cei care nu vor sa apeleze la medicamente exista o gama intreaga de remedii naturale.

 

http://www.dreamstime.com/royalty-free-stock-photography-woman-stomach-pain-image29309237Arsurile la stomac apar atunci cand acidul gastric, o secretie produsa in stomac pentru digestia alimentelor, este in exces. Exista cateva alimente care favorizeaza hiperaciditatea gastrica printre acestea numarandu-se rosiile, usturoiul, ceapa, branza grasa, cartofii prajiti, cafeaua, alcoolul, bauturile acidulate si menta. De asemenea, sunt de evitat prajelile, carnea grasa tocata, salatele cu otet. In schimb, sunt indicate bananele si mierea care actioneaza asemenea unui pansament gastric, reducand aciditatea din stomac.

Exista si o gama variata de ceaiuri care „sting” aceste arsuri neplacute, constituind o alternativa la medicamentele recomandate in cazul acestei probleme de santate.

 

ceai de anasonDatorita unei substante numite anetol, semintele de fenicul au proprietatea de a calma spasmele stomacului si de a improspata respiratia. Pentru a diminua refluxul acid, un ceai din seminte de fenicul poate fi solutia ideala. Intr-o cana cu apa clocotita se pun doua lingurite de seminte de fenicul, se lasa la infuzat 10 minute, se filtreaza si se bea dupa masa.

Din seminte de anason asociate cu flori de levantica se poate pregati o alta infuzie care alina disconfortul gastric si aciditatea. Se adauga parti egale din fiecare planta la o cana cu apa fiarta. Se lasa apoi ceaiul la infuzat cinci minute, apoi se strecoara si se bea dupa masa sau seara inainte de culcare.

Rolul coriandrului nu este numai acela de a da savoare alimentelor, ci si de a preveni disconfortul digestiv. De altfel, semintele se folosesc si sub forma de infuzie pentru tratarea durerilor de stomac, a indigestiei si refluxului gastric. Pentru o cana cu ceai se utilizeaza o lingurita de seminţe de coriandru.

 

musetelCeaiul de musetel calmeaza inflamatia de la nivelul mucoasei gastrice, ajutand digestia si reducand aciditatea din stomac. In acest scop, se recomanda dupa masa un ceai de musetel indulcit cu miere.

Datorita proprietatilor emoliente si cicatrizante, galbenelele pot fi folosite in cure de doua saptamani pentru tratarea arsurilor gastrice. Pentru prepararea ceaiului de galbenele este nevoie de 40 de grame de planta la un litru de apa. Amestecul se fierbe aproximativ 15 minute, dupa care se filtreaza si se beau cel mult trei cani pe zi.

Radacina de ghimbir este un produs natural perfect pentru calmarea aciditatii. In acest scop, se da prin razatoare o bucata de ghimbir de circa doi centimetri, se stoarce sucul prin presare si se poate consuma dizolvat in apa, cu o lingurita de miere.


Adaugati un comentariu


 

*