Ceasurile inteligente, folosite pentru monitorizarea pacienților cu Parkinson

13 februarie 2021 | 0 comentarii |

O aplicație instalată pe un astfel de dispozitiv a dat rezultate promițătoare în urma unui studiu  efectuat în Statele Unite.

 

Ceasurile inteligente ar putea deveni un instrument eficient în urmărirea evoluției bolii Parkinson. Cercetătorii și-au dat seamă că o aplicație instalată pe un astfel de ceas poate surprinde modificări ale mișcărilor și tremurăturile specifice bolii Parkinson, ajutându-i pe clinicieni să adapteze tratamentele și să facă modificări ale stilului de viață în cazul acestor pacienți.

O echipă de ingineri de la Apple, care lucrează cu cercetători din mai multe instituții din Statele Unite, a derulat un studiu pilot în cadrul căruia a utilizat o aplicație creată pentru ceasul inteligent Apple,  folosită de mai mulți  pacienți cu Parkinson, timp de șase luni. Echipa a creat aplicația numită Motor Fluctuations Monitor for Parkinson’s Disease și testat-o  mai întâi într-un studiu pilot, împreună cu 118 voluntari și mai mulți medici instruiți pentru a urmări simptomele Parkinson. Încurajați de rezultatele lor în cadrul studiului pilot, cercetătorii au efectuat un studiu mai amplu cu 225 de pacienți cu Parkinson care au fost de acord să poarte ceasul inteligent timp de șase luni.

 

În cadrul studiului, oamenii de știință au analizat posibilitatea de a utiliza aplicația pentru a monitoriza mișcările caracteristice tremurului, folosind date de la giroscopul și accelerometrul ceasului

Cercetătorii au descoperit că ceasurile inteligente au reușit să identifice unele simptome scăpate cu vederea de medicii care monitorizau pacienții. Inginerii de la Apple susțin că smartwatch-ul și aplicația ar putea fi utilizate ca un instrument pentru a ajuta medicii să stabilească dozele de medicamente, pe măsură ce boala progresează.

Ceasul inteligent produs de aceeași companie poate furniza și electrocardiograme aproape de standardul medical. Dispozitivul permite obținerea unui EKG simplu cu ajutorul unei aplicații asociate, înregistrând timp de 30 de secunde pe un singur canal. Aplicația realizează o analiză a ritmului și clasifică înregistrarea ca ritm al sinusului, bradicardie, tahicardie, fibrilație atrială sau înregistrare neconcludentă.


Categorii: Actual, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*