Chirurgii plasticieni isi disociaza imaginea de cea a vedetelor „siliconate”

9 septembrie 2015 | 0 comentarii |

Acestia doresc sa aduca in prim-plan adevaratele beneficii pe care chirurgia plastica si cea estetica le pot aduce calitatii vietii pacientilor.

 

operatie fundeniPrima Scoala de Vara destinata chirurgilor plasticieni rezidenti, desfasurata la Murighiol, s-a dovedit a fi un prilej exceptional pentru medicii tineri de a constientiza iportanta specialitatii lor si de a se intalni cu mari nume in domeniu. Cu aceasta ocazie, medicii tineri s-au putut intalni cu cateva personalitati de renume ale acestei specializari cum ar fi dr. Julian J. Pribaz, profesor de chirurgie plastica la Harvard, si prof. Luiz S. Toledo, presedinte al Societatii Internationale de Chirurgie Estetica si presedinte stiintific al Societatii de Chirurgie Plastica din Emiratele Arabe Unite. Evenimentul a fost organizat de Asociatia Chirurgilor Plastici din Romania (ACPR). Cu aceeasi ocazie s-a desfasurat si Adunarea Generala a asociatiei, in cadrul careia s-a adoptat un nou statut, adaptat cerintelor legislative moderne si, mai ales, intereselor chirurgilor plasticieni.

 

Dr. Dragos Zamfirescu

Dr. Dragos Zamfirescu

Conform declaratiilor presedintelui ACPR, dr. Dragos Zamfirescu, odata cu adoptarea noului statut medicii chirurgi plasticieni doresc sa schimbe perceptia pe care opinia publica o are, referitor la domeniul lor de activitate. Specialistul considera ca exista o perceptie distorsionata, din cauza asocierii chirurgilor plasticieni cu diferite personaje publice care au apelat la serviciile lor, in special in scopuri estetice. In acest sens, presedintele Asociatiei Chirurgilor Plastici din Romania a declarat, la finalul adunarii generale, ca „ani de zile, chirurgia plastica a fost vazuta ca un lucru frivol, fiind cel mai adesea asociata doar cu imaginea, de cele mai multe ori nu foarte potrivita, a unor personaje publice. Scopul asociatiei noastre este acela de a arata adevaratele beneficii pe care chirurgia plastica le poate aduce calitatii vietii pacientilor, dar si de a asigura viitorul acestei specialitati. Ne bucuram ca, in cadrul conferintei de la Murighiol, chirurgii rezidenti au luat contact, in premiera, cu spiritul de excelenta al manifestarilor de acest gen”.

 

Dr. Dana Jianu

Dr. Dana Jianu

Tot in cadrul Adunarii Generale de la Murghiol a fost desemnat si noul presedinte al Societatii Romane de Chirurgie Estetica, in persoana medicului Dana Jianu. Absolventa a UMF Carol Davila in anul 1988, aceasta obtine in acelasi an titlul de medic primar chirurgie  plastica, devine membru fondator al Societatii  Romane de Chirurgie Plastica in 1991 si doctor  in stiinte medicale in 2002. Este  aleasa in functia de vicepresedinte al  Societatii Romane de Chirurgie Estetica in 2006, iar in 2011  este aleasa in functia de istoric  al Asociatiei Europene a Societatilor de Chirurgie  Plastica – Estetica   si secretar  national  al Societatii Internationale de Chirurgie  Plastica  – Estetica .

In 2012, dr. Jianu  a obtinut  titlul de profesor asociat al UMF  Carol Davila si  a devenit  presedinte al  Asociatiei Umanitare Frumusete prin Sanatate.

Din 2013 este membru fondator si co-presedinte al Societatii  Internationale de Medicina si Chirurgie  Regenerativa.

 


Adaugati un comentariu


 

*