Cifra de afaceri record pe piata serviciilor stomatologice din Romania

Dent Estet a incasat peste doua milioane de euro in primul trimestru al anului, atat in urma cresterii numarului de pacienti, cat si lucrarilor si tratamentelor complexe solicitate de acestia.

 

Cu ocazia bilantului financiar pe primul trimestru al anului in curs, grupul de clinici stomatologice Dent Estet a anuntat stabilirea unui nou record pe piata serviciilor de profil din Romania, in ceea ce priveste cifra de afaceri. Compania a anuntat ca cifra de afaceri inregistrata in primele trei luni ale acestui an a crescut cu 28% fata de perioada similara a anului precedent, depasind pragul de doua milioane de euro.

Reprezentantii clinicii spun ca, desi se asteptau la rezultate bune, avand in vedere ca incepusera anul „in forta”, cifra de  afaceri de 2.011.387 de euro consemnata la finalul lunii martie a fost peste asteptari.

Acest rezultat consolideaza locul I pe care Dent Estet il ocupa in topul clinicior stomatologice private de pe piata autohtona, ramanand in continuare lider pe acest segment.

 

Conform declaratiilor facute de directorul executiv al grupului de clinici, Cristian Taban, aceasta evolutie financiara pozitiva inregistrata in primul trimestru se datoreaza in egala masura, cresterii numarului de pacienti ai clinicilor, cat si solicitarilor de tratamente tot mai complexe venite din partea acestora. Lucrarile de protetica dentara si implantologie au fost principalele specializari care au generat cele mai mari venituri pentru grupul de clinici.

Numarul pacientilor a crescut cu 18% fata de primul trimestru al anului trecut, in acelasi timp crescand cu 8% si numarul medicilor care isi desfasoara activitatea in cadrul clinicilor Dent Estet, sporirea personalului fiind o necesitate fireasca in conditiile cresterii numarului de pacienti.

In total, peste 8.500 de pacienti noi au trecut pragul clinicilor in ultimul an, iar grupul a inregistrat, de la deschidere si pana in prezent, peste 65.000 de pacienti. Zilnic, clinicile stomatologice sunt vizitate, in medie, de 350 de pacienti, numarul acestora continuand sa creasca, de la an la an.

 

Cristian Taban

Directorul executiv al grupului sustine ca, desi cifra de afaceri inregistrata in primul trimestru reprezinta un record pe piata serviciilor stomatologice din Romania, principalul motiv de satisfactie il constituie faptul ca in aceeasi perioada s-a reusit lansarea primiei clinici de stomatologie complet digitalizata din Romania. „Cea mai mare bucurie vine din faptul ca am lansat cu succes prima clinica de stomatologie complet digitala din Romania, cu scopul de a ne tine de promisiunea noastra cea mai importanta, aceea de incerca intotdeauna sa oferim servicii remarcabile pacientilor nostri. Avem un plan interesant pe termen scurt si mediu, urmarind atat cresterea organica peste cresterea pietei, cat si dezvoltarea prin achizitii”, a declarat in acest sens Cristian Taban.

Pe langa cele opt clinici stomatologice, grupul detine, incepand din luna iunie a anului trecut, si un laborator complet digitalizat. De altfel, Dent Estet este si primul grup privat de clinici stomatologice din tara care si-a deschis propriul laborator complex de tehnica dentara, coordonat de o echipa de tehnicieni certificati in strainatate. In primul trimestru al acestui an, cifra de afaceri a laboratorlui a fost de 120.000 de euro.

 


Adaugati un comentariu


 

*