Colegiul Medicilor si Ministerul Sanatatii vor colabora la elaborarea legislatiei in domeniu

14 ianuarie 2017 | 0 comentarii |

In cadrul unei intalniri, reprezentantii CMR si ministrul Florian Bodo au cazut de acord ca „este necesara o cooperare permanenta in ceea ce priveste reglementarea profesiei de catre CMR”.

 

Biroul Executiv al CMR

Biroul Executiv al CMR

Colegiul Medicilor din Romania (CMR) anunta, printr-un comunicat de presa, ca membrii Biroului Executiv al organizatiei profesionale s-au intalnit joi, cu Ministrul Sanatatii, Florian Bodog.

Cu aceasta ocazie, reprezentantii CMR au purtat discutii asupra rolului si importantei corpului profesional medical in sistemul sanitar.

Atat membrii Biroului Executiv al Colegiului cat si Ministrul Sanatatii au cazut de acord ca este necesara o cooperare permanenta in ceea ce priveste reglementarea profesiei de catre CMR”, se precizeaza in comunicatul organiatiei profesionale.

Colegiul Medicilor subliniaza ca este decis sa colaboreze cu Ministerul Sanatatii in domeniul sau de competenta, pentru elaborarea noilor acte normative din sanatate, iar ministrul si-a manifestat interesul de lucru in baza unui parteneriat, mai spun defii CMR, care mentioneaza ca sunt „preocupati de problemele din sistemul sanitar si de rezolvarea lor intr-un termen cat mai rapid”.

In cadrul discutiei, ministrul Florian Bodog a reafirmat ca are un program politic ferm si consistent si i-a asigurat pe membrii Biroului Executiv al CMR de deplina deschidere in ceea ce priveste relatiile dintre cele doua institutii.

 

Dr. Calin Bumbulut

Dr. Calin Bumbulut

Pe de alta parte, vicepresedintele CMR, dr. Calin Bumbulut, coordonator Departament Stiintific si Invatamant, atentioneaza toate Colegiile Medicilor Teritoriale precum si orice prezumptiv „interesat” a fi beneficiar al unui eveniment EMC anuntat prin e-mail sau pe orice alta cale de informare de catre Asociatia „Didactica” Craiova si semnat conf. dr. Firica Jean, „sa nu ia in considerare” aceasta invitatie, intrucat ar fi „o tentativa repetat frauduloasa de neconformitate cu reglementarile procedurale de creditare a evenimentelor EMC”. CMR subliniaza ca „in urma unor precedente asemanatoare, prin Decizia 09/20.05.2016, a CN al CMR, Asociatiei Didactica Craiova i s-a retras acreditarea ca furnizor de EMC si, pana in prezent, aceasta sanctiune nu a fost ridicata”. In aceste conditii, CMR, singura autoritate nationala in drept sa acorde credite EMC, mentioneaza ca nu a mai creditat nicio manifestare de EMC organizata de asociatia craioveana mentionata.

Avertizam ca luarea in consideratie a acestor afirmatii, facute «in scris» de catre asociatia in speta, poate aduce prejudicii grave activitatii si credibilitatii CMR dar si a altora (ex.: acordarea creditelor ar contribui, prin dezbaterile si recomandarile medicilor si farmacistilor la «ridicarea prestigiului revistei» The British Medical Journal – Editia in limba romana)”, atrage atentia dr. Bumbulut.

 


Adaugati un comentariu


 

*