Companiile de asigurări se întrec în oferte pentru sănătate

10 iulie 2018 | 0 comentarii |

ASIROM anunță implementarea unui sistem de programări online pentru clienții săi, posesori de asigurări de sănătate.

 

Peste 80% dintre români susțin că sănătatea lor e importantă, însă mai puțin de jumătate dintre ei caută să-şi îmbunătăţească stilul de viaţă. Majoritatea românilor se plâng că plătesc tot mai mulți bani pentru asigurarea obligatorie de sănătate, dar nu beneficiază de serviciile medicale de care au nevoie și apelează, în multe cazuri, la sistemul privat. Cu toate acestea, puțini români beneficiază de o asigurare privată de sănătate, deși o astfel de asigurare le-ar putea oferi exact ceea ce au nevoie, la prețuri destul de accesibile. Pentru a atrage mai mulți clienți, firmele de asigurări vin cu propuneri atractive pentru cei care vor o alternativă la serviciile medicale de stat, astfel încât, în funcție de prima de asigurare pe care o plătesc clienții, aceștia beneficiază de tot mai multe facilități.

ASIROM Vienna Insurance Group anunță că, din dorința de a oferi clienților săi un acces mai facil, rapid și comod la servicii medicale, în parteneriat cu dezvoltatorii Docbook – prima aplicație din România pentru programări la medic prin intermediul spațiului virtual, a fost dezvoltată o secțiune specială, prin intermediul căreia un client ce deține o asigurare de sănătate nu trebuie decât să intre în aplicație, să selecteze localitatea în care caută un doctor, specialitatea, să aleagă data programării și să bifeze calitatea de „asigurat ASIROM”.

 

Aplicația oferă acces la întreaga bază de date, conform criteriilor selectate de utilizator, astfel încât asiguratul să poată consulta lista completă de medici și disponibilitatea acestora, iar confirmarea programării o primește pe e-mail și / sau telefon și în contul său de utilizator Docbook.

Clinicile partenere sunt semnalizate cu logo-ul ASIROM, însă clienții săi pot accesa servicii medicale și în clinici non-partnere, beneficiind de decontare ulterioară integrală, conform contractului de asigurare, susțin reprezentanții companiei de asigurări. „Ne-am dorit să oferim asiguraților noștri servicii croite după nevoile lor. Sunt din ce în ce mai mulți clienții care utilizează extensiv facilitățile online pentru diverse necesități; prin introducerea opțiunii de programare online la medic nu facem altceva decât să răspundem nevoilor asiguraților noștri, oferindu-le o variantă modernă de a accesa oricând, de pe orice fel de device conectat la Internet, serviciile medicale necesare”, explică Cristian Ionescu, Director General al ASIROM Vienna Insurance Group, menționând că estimează că, până la sfârșitul anului, programarea online va fi cea mai utilizată modalitate de planificare a vizitelor la medic de către posesorii de asigurări de sănătate Asirom.

 

 

ASIROM Vienna Insurance Group este primul asigurător de pe piața din România care oferă clienților săi facilități de programare online pentru serviciile medicale oferite publicului din România prin cele două produse de sănătate de care dispune, Grup Med, dedicat angajatiilor din companii, și Confort Med, asigurarea individuală de sănătate, care se pot personaliza după nevoile clientului.

Parteneriatul cu Docbook se numără printre proiectele de digitalizare inițiate de companie anul aceasta și reprezintă „un pas important spre un sistem de programări medicale sigure, rapide, civilizate (…) prin cele peste 100 clinici partenere din 14 localităti din tară.(…) Conceptul de programări medicale online devine o realitate și un element tot mai comun în viețile noastre, în care tehnologia a devenit un element natural, acceptat și folosit de toată lumea”, susține, la rîndul său, Cristian Barbu, Fondator Docbook.

Aplicația Docbook este disponibilă atât în varianta desktop, la adresa www.docbook.ro, pe site-ul ASIROM, www.asirom.ro, cât și în varianta pentru smartphone și tabletă ce poate fi descărcată din App Store și Google Play.

 


Adaugati un comentariu


 

*