Conferinta nationala in premiera, pe tema bolilor pulmonare rare

Evenimentul va avea loc in perioada 2-4 aprilie, la Baile Felix, cu participarea a zeci de specialisti din tara si strainatate.

 

conferinta congres farmacistiLa sfarsitul acestei saptamani, statiunea Baile Felix va gazdui doua importante manifestari satiintifice din domeniul medical, una dintre ele aflata la prima editie. Este vorba despre Conferinta Nationala de Cancer Pulmonar, manifestare aflata la a doua editie, si de Conferinta Nationala de Boli Pulmonare Rare, eveniment ce constituie o premiera in Romania.

Organizatori ai celor doua conferinte sunt Societatea Romana de Pneumologie si Facultatea de Medicina si Farmacie Oradea, care beneficiaza si de sprijinul Academiei de Stiinte Medicale.

Cele doua conferinte vor reuni asadar, la Baile Felix, pe parcursul celor trei zile, peste 70 de lectori din Romania, carora li se vor alatura cinci personalitati medicale din strainatate. Tematicile abordate vor fi sustinute in cadrul a 15 simpozioane. Programul anuntat de organizatori cuprinde dezbateri pe teme de larg interes, atat pentru medicii pneumologi cat si pentru specialistii din domeniul oncologiei, anatomiei patologice, chirugiei toracice, anesteziei si terapiei intensive, alergologiei, pediatriei, medicinei interne si  imagisticii.

 

dr. Florin Mihaltan

dr. Florin Mihaltan

Subiecte de actualitate din domeniul cancerului pulmonar si bolilor pulmonare rare vor fi abordate in cadrul sectiunilor celor doua evenimente. Scopul urmarit de organizatori este acela de a identifica solutii si directii prioritare pentru imbunatatirea tratamentului acordat tuturor pacientilor din tara, atat in abordarea cancerului pulmonar, cat si pentru deficitul de Alfa-1 Antitripsina. Sunt oferite totodata informatii de ultima ora asupra progreselor inregistrate clinica si in cercetare. „Suntem de parere ca managementul cancerului pulmonar si deficitului de Alfa-1 Antitripsina sunt intr-o etapa noua, a evolutiei rapide si semnificative, nu doar in Occident, dar si in Romania. Datorita noilor descoperiri, putem folosi cu usurinta mai multe instrumente de inalta tehnologie de diagnosticare, noi medicamente, terapii mai putin invazive care nu erau disponibile pana nu demult. Prin urmare, este esential pentru medicii specialisti de a comunica deschis si a face schimb de cunostinte cu liderii de opinie din strainatate, cercetatori, colegi oncologi si chirurgi, prin intermediul prezentarilor si discutiilor interactive din cadrul conferintelor”, a declarat medicul Florin Mihaltan, presedintele Societatii Romane de Pneumologie.

 

chirurgia mainiiIn aceeasi perioada se vor desfasura, la Cluj, alte doua manifestari stiintifice, aceastea tinand de domeniul microchirurgiei reconstructive. Aici, peste 180 de specialisti vor participa la al unsprezecelea Congres National al Societatii Romane de Microchirurgie Reconstructiva si al zecelea Congres al Societatii Romane de Chirurgie a Mainii.

Tot in cadrul celor doua evenimente se va marca si implinirea a 20 de ani de la infiintarea Societatii Romane de Chirurgie a Mainii. Evenimentul va reuni specialisti din tara si din strainatate, chirurgi plasticieni, ortopezi si de alte specialitati chirurgicale, aduse laolalta prin tehnicile microchirurgicale utilizate de toate aceste specialitati. „De asemenea, participarea tinerilor specialisti va permite schimburile de informatii dintre generatii, comunicarea celor mai noi realizari din aceste arii chirurgicale si impartasirea celor mai importante artificii tehnice pentru succesul unei operatii”, dupa cum au precizat organizatorii.

 


Adaugati un comentariu


 

*