Congresul Asociatiei Mondiale de Psihiatrie, in premiera, in Romania

10 aprilie 2013 | 0 comentarii |

Peste 2.000 de specialisti de inalta clasa in domeniul psihiatriei, din intreaga lume, discuta timp de trei zile, la Bucuresti, despre cele mai noi produse si servicii in domeniu.

 

Bolnavi Spitalul de Psihiatrie Sapoca

Bucurestiul este, tinp de trei zile, „capitala psihiatriei mondiale”. Medicii psihiatri din intreaga lume se vor intalni, in perioada 10-13 aprilie, la Congresul Asociatiei Mondiale de Psihiatrie – WPA 2013, care va avea loc la Palatul Parlamentului. Capitala Romaniei a fost aleasa de Asociatia Mondiala de Psihiatrie, pentru a gazdui in premiera, un congres de asemenea anvergura. Este vorba despre o manifestare la care sunt asteptati peste 2.000 de specialisti si tineri profesionisti din domeniul sanatatii publice, ingrijirii primare, medicinei generale, sanatatii mintale si managementului sanitar din din peste 40 de tari.

Evenimentul constituie o oportunitate unica, din perspectiva proiectelor integrative nationale si zonale anticipate. Dincolo de programul stiintific bogat, Congresul ofera ocazia unui dialog direct intre specialisti si va fi un prilej de informare asupra noilor produse si servicii din domeniu, cum ar fi registrul medical electronic, telemedicina, e-cardul portabil.Vor fi organizate, de asemenea, demonstratii si workshop-uri in cadrul expozitiei specializate ce va insoti manifestarea stiintifica.

Tema congresului este „Primary Care, Mental Health & Public Health: The Catalytic Role of Information & Communication Technology” – adica „Ingrijirea medicala primara, sanatatea mintala si integrarea sanatatii publice: rolul catalitic al informatiei si tehnologiei comunicatiei (ITC)” .

Prof. dr. Dan Prelipceanu, Co-Chair Comitet de Organizare WPA 2013 Bucharest Congress, a afirmat ca in conditiile in care planul si strategia nationala de sanatate mintala, cerute obligatoriu inainte de aderarea la Uniunea Europeana, au fost date uitarii imediat dupa aderare, o solutie ar fi atragerea medicinei primare pe langa serviciile de sanatate mintala, pentru a asigura, astfel, o continuitate intre principiile de baza ale asistentei comunitare. Stransa colaborare dintre psihiatru si medicul de familie nu este o idee noua, dar nu au fost intreprinse eforturi reale ca ea sa fie si pusa in aplicare, astfel incat WPA 2013 Bucharest Congress va fi un prilej cu totul remarcabil de a stabili un inceput in dezvoltarea acestei abordari, considera reprezentantii Comitetului stiintific de organizare.

Sectia Psihiatrie 3 Sapoca

Astfel, in premiera mondiala, se va pune accent pe promovarea si protejarea sanatatii, pe preventia bolilor si pe sistemele de sanatate, pe evidentierea importantei comorbiditatilor pe agenda Natiunilor Unite, pe rolul integrativ si catalizator al tehnologiei informatiilor si comunicarii, pe importanta convergentei directiilor de dezvoltare ale tarilor din Europa de Sud-Est si Eurasia. Vor mai fi abordate teme de interes, cum ar fi parteneriatul transdisciplinar intre ingrijirea primara, sanatatea publica si asociatiile profesionale de psihiatrie.

In contextul in care sistemele sanitare contemporane sunt dominate de fragmentare, WPA 2013 Bucharest Congress reprezinta o oportunitate unica pentru imbunatatirea acestora, propunand o noua abordare a serviciilor de psihiatrie, prin realizarea unui nou model colaborativ si integrativ solid, si anume triumviratul intre medicina de familie, psihiatrie si sanatate publica, vital pentru un sistem medical sustenabil, modern, eficace si de performanta in secolul 21. 

Evenimentul este organizat de Asociatia Mondiala de Psihiatrie, Asociatia Romana de Psihiatrie si Psihoterapie, Societatea Nationala de Medicina Familiei si Asociatia Romana de Sanatate Publica si Management Sanitar, in parteneriat cu Asociatia Patronala a Industriei de Software si Servicii.


Categorii: Eveniment, Medici

Adaugati un comentariu


 

*