Consiliere psihologică gratuită online pentru personalul medical, în contextul pandemiei COVID-19

23 martie 2020 | 0 comentarii |

Psihologul Mihaiela Avramescu își oferă suportul profesional tuturor buzoienilor aflați în linia întâi în lupta pentru salvarea vieților celor contaminați cu noul virus și ne oferă tuturor câteva sfaturi care să ne ajute să depășim mai ușor această perioadă stresantă.

 

Mihailela Avramescu, psiholog

Suntem cu toții marcați de evoluția epidemică a noului coronavirus în întreaga lume și aproape că am uitat de celelalte probleme care marchează omenirea. Printre noi sunt  deja victime care sunt afectate psihic, numărul lor fiind în continuă creștere. Serviciile de consiliere psihologică oferite de membrii Asociației Psihologilor Atestați din România sunt adaptate situației inedite în care ne aflăm. Consilierile psihologice oferite au ca obiective: consolidarea stării de bine psihică, echilibrarea stresului și panicii, liniștirea emoțională, mobilizarea și activarea resurselor interioare, managerierea adecvată a atacurilor de panică și a stărilor de anxietate, se menționează într-un comunicat al Asociației Psihologilor Atestați din România (APAR).

În acest context, la inițiativa și sub coordonarea psihologului Veronica Jardan, APAR a lansat un proiect prin care psihologi voluntari din toată țara oferă SUPORT PSIHOLOGIC GRATUIT, ONLINE, românilor care au nevoie de sprijin și consiliere de specialitate ca urmare a situației stresante și a stării de panică declanșată de pandemia COVID-19, cu prioritate cadrelor medicale, aflate înlinia întâi în lupta pentru salvarea vieților celor contaminați.

 

În Buzău, psihologul Mihaiela Avramescu, coordonator filiala locală APAR, oferă consiliere psihologică individual, online, în rețelele: what up, skype, hangouts/ messenger prin facebook sau instagram, după o programare prealabilă telefonică la nr. 0724.245.922, oferindu-și suportul profesional tuturor cadrelor medicale și persoanelor aflate în linia întâi în lupta pentru viețile celor ce sunt contaminați de acest virus.

Marcați de evoluția noului coronavirus, de izolarea socială și de restricțiile impuse de autorități pentru combaterea răspândirii coronavirusului suntem însă cu toții. Să stai zile la rând închis în casă, rupt de lume, poate deveni chinuitor, chiar deprimant, iar teama de boală accentuează starea de anxietate.

Psihologul buzoian ne sfătuiește să privim însă această situație ca pe o oportunitate, să profităm pentru a face lucruri pentru care în mod obișnuit nu avem timp. „Gătitul, grădinăritul pe balcon, lectura şi chiar curăţenia generală sunt activităţi care îmbina utilul cu plăcutul şi ne apropie de membrii familiei”, explică Mihaiela Avramescu, menționând că pentru cei care locuiesc singuri, aplicaţiile de pe telefon sau calculator permit apeluri video îi ajută să interacţioneze cu rudele și cu prietenii, să ceară ajutor la nevoie, să nu se simtă abandonați. 

 

Iar dacă lucrăm de acasă, psihologul buzoian ne sfătuiește să respectăm câteva reguli fără de care munca devine ineficientă. „Dacă sunteți obligaţi să munciți de la domiciliu, e bine să separați activitatea casnică de cea de birou. Faceţi duş dimineaţa, îmbrăcaţi-vă așa cum faceți de obicei când plecați la serviciu, pentru că asta vă ajută să vă concentraţi şi să fiţi productivi. Faceţi-vă un program clar de lucru – cu pauze de relaxare – şi respectați-l, nu faceți în același timp activităţi pe care nici la birou nu le-aţi face”, este recomandarea psihologului.

Împreună cu toți colegii săi psihologi, Mihaiela Avramescu face totodată un apelcătre toți cetățenii, să respecte cu strictețe recomandările Departamentului pentru Situații de Urgență, deoarece NUMAI așa putem preveni răspândirea coronavirusului și putem contribui la micșorarea numărului victimelor directe și indirecte răpuse de acest flagel”, subliniind că în astfel de momente este foarte importantsă fim solidari”.

*Mihaiela Avramescu este licențiată în Psihologie, membră a Colegiului Psihologilor din România și a Asociației Psihologilor Atestați din România, având competențe în Psihologia muncii și organizațională, Psihologie aplicată în servicii și Pihologie clinică și o experiență de peste 30 de ani în sistemul național de apărare. Lucrează ca psiholog la cabinetul său individual.

 


Adaugati un comentariu


 

*