Consiliul Judetean cumpara terenul pentru parcarea noii maternitati

30 septembrie 2015 | 0 comentarii |

Dupa cateva luni de negocieri s-a ajuns la un acord cu proprietarul, asupra unui pret de 47.500 de euro pentru suprafata de 500 de metri patrati, pret cu care consilierii judeteni buzoieni au fost de acord in sedinta din 30 septembrie.

 

Consiliul Judetean buzauInca nu se stie exact cand va fi deschisa noua maternitate buzoiana de pe strada Victoriei, insa de astazi exista certitudinea ca unitatea medicala va beneficia de o parcare, care va rezolva problema accesului ambulantelor. Dupa cateva amanari ale proiectului, consilierii judeteni au aprobat miercuri, in unanimitate, achizitionarea terenului de 500 de metri patrati aflat in imediata vecinatate a noului edificiu, care asteapta sa fie dat in folosinta de cativa ani. Scopul acestei achizitii este amenajarea unei parcari, aspect care a fost neglijat in proiectul initial al noii maternitati, astfel ca era aproape imposibil chiar si accesul ambulantelor, care nu ar fi putut opri altundeva decat in plina strada, in fata intrarii principale a maternitatii, o strada ingusta pe care abia se circula.

Se pare ca nu s-a tinut cont nici de limita cu o proprietate invecinata, astfel ca odata cu realizarea noului edificiu de pe strada Victoriei au fost „muscati” si cativa metri patrati dintr-un teren alaturat, aflat in proprietate privata. Proprietarul acestuia s-a aratat dispus sa vanda intreaga suprafata de teren, de 500 de metri patrati, iar Consiliul Judetean si-a exprimat interesul pentru aceasta achizitie, pentru ca astfel s-ar fi rezolvat si problema accesului ambulantelor cat si cea a pracarii pentru medici.

 

noua maternitateProiectul de hotarare privind achizitia acestui teren a fost insa respins in cateva randuri, din cauza votului negativ al consilierilor din Opozitie. In cele din urma s-a ajuns la un acord, iar in sedinta din aceasta dimineata, proiectul privind achizitia terenului respectiv a fost aprobat cu majoritate de voturi. Aceasta unanimitate a fost posibila datorita faptului ca s-a constituit o comisie de negociere prezidata de consilierul liberal Dorin Badulescu si s-a ajuns la o intelegere cu proprietarul asupra unui pret agreat si de consilierii opozitiei. Dupa cum a precizat in cadrul sedintei de astazi Dorin Badulescu, au fost efectuate doua evaluari avizate ale terenului in cauza, prima stabilind un pret de 65.000 de euro, adica 125 de euro pe metru patrat, iar cea de-a doua, un pret mai mic, de 52.000 de euro. Negocierea cu proprietarul s-a facut pornind de la aceasta ultima suma, ajungandu-se in final la un acord asupra sumei de 47.500 de euro, adica circa 95 de euro pe metru patrat, suma cu care Consiliul Judetean va cumpara terenul respectiv.

 

DGASPC Buzau

DGASPC Buzau

Tot in sedinta din 30 septembrie s-a aprobat si trecerea CITO Ramnicu Sarat din administrarea directa a Consiliului Judetean in structura DGASPC, acest lucru urmand sa se intample de la 1 ianuarie 2016. Masura era absolut necesara, in virtutea noii legislatii privind acreditarea institutiilor de asistenta sociala, centrul de la Ramnicu Sarat riscand sa nu mai fie reacreditat de anul viitor daca ar fi continuat sa functioneze cu statut de persoana juridica, in administrarea Consiliului Judetean.

In aceeasi sedinta a fost aprobata si a treia modificare a bugetului Spitalului Judetean, caruia i-au mai fost alocate astfel 2,3 milioane de lei, suma in care este inclusa si contributia administratiei locale la achizitionarea unui nou computer tomograf, restul banilor urmand a fi folositi pentru achizitionarea de jaluzele pentru sectia de Pediatrie, achizitia de echipamente si materiale sanitare pentru sectia de Chirurgie, precum si cheltuieli de personal.

 

spital buzau

SJU Buzau

Fara dificultati a trecut si proiectul privind aprobarea unor modificari in statul de functii al spitalului, pentru 32 de posturi vacante de asistenti medicali si 4 posturi vacante de infirmiera. Cele mai multe modificari au constat in schimbarea calificarii din asistent medical generalist cu gradul principal in asistent medical debutant pentru posturile vacante, modificari ce se impuneau atat pentru a acorda o sansa de angajare pentru tinerii absolventi ai scolilor Postliceale Sanitare, cat mai ales din ratiuni economice. In conditiile in care numarul de asistenti medicali s-a diminuat in ultima vreme, fie din cauza ca multe cadre cu calificare ridicata au preferat sa plece in strainatate, iar o parte din asistentele cu experienta ramase s-au pensionat, s-a considerat ca este mai oportuna inlocuirea acestora cu asistenti debutanti, pentru ca unitatea medicala sa le poata plati salariile. S-a tinut cont de faptul ca salariul unui asistent debutand este mult mai mic decat cel al unui asistent ajuns la apogeul carierei, precum si de faptul ca de luna viitoare se majoreaza salariile, iar efortul financiar pentru plata acestora va fi foarte mare, in conditiile in care Guvernul nu a alocat si banii pentru majorarea cu 25% a salariilor, aprobata in 26 august.

 

 


Adaugati un comentariu


 

*