Controlul expertilor straini la Spitalul „Sfanta Maria”, amanat sau anulat?

8 decembrie 2016 | 0 comentarii |

Ministrul Sanatatii a anuntat ca, in urma demersurilor managerului unitatii medicale, care i-a avertizat pe medicii din strainatate ca risca sa fie dati in judecata daca vor da curs invitatiei, a fost amanat pentru o data neprecizata.

 

operatie sfanta mariaDemersurile facute de medicul Narcis Copca, pentru a impiedica controlul unei echipe de experti straini la spitalul pe care il manageriaza, se pare ca au dat rezultate. Cel putin intr-o prima faza. Ministrul Sanatatii, Vlad Vociulescu, a anuntat ca auditul, care era programat sa inceapa astazi, a fost amanat pentru o data ulterioara, care nu a fost inca fixata.

A fost amanat, de asemenea, controlul pe care Corpul de control al Ministerului Sanatatii ar fi tebuit sa il desfasoare saptamana aceasta la spitalul Sfanta Maria, insa in acest caz, ministrul a dat asigurari ca verificarile vor avea loc saptamana viitoare, ocazie cu care vor fi urmarite mai multe aspecte, nu doar cele referitoare la activitatea de transplant pulmonar, pentru care s-a primit acreditare in luna mai, in conditii considerate suspecte de catre conducerea ministerului.

Din moment ce primarul general al Capitalei, in subordinea caruia se afla spitalul, si-a dat acordul, Vlad Voiculescu a declarat ca, cel mai probabil, verificarile Corpului de control al ministerului vor demara la inceputul saptamanii viitoare, fiind urmarite mai multe teme, printre care si cea referitoare la achizitiile facute de unitatea medicala.

 

transplant pulmonarReferindu-se la controlul efectuat in colaborare cu specialistii straini, care ar fi trebuit sa aiba loc in perioada 8-9 decembrie, ministrul a precizat ca desi a fost amanat, acesta va avea loc, in ciuda impotrivirii pe care o manifesta conducerea spitalului.

Vlad Voiculescu a comentat si gestul managerului Narcis Copca, referitor la notificarea trimisa de acesta expertilor straini, prin intermediul unei case de avocatura, prin care le-a transmis ca nu sunt bineveniti la spitalul Sfanta Maria si i-a avertizat ca ar putea fi dati in judecata. „Presupun ca suntem cu totii jenati de gestul domnului doctor Copca. In general, atunci cand o casa de avocatura dintr-o tara straina te ameninta ca vei fi dat in judecata si iti spune ca nu esti binevenit, acest lucru se ia in serios de catre medici si de catre oricine. Faptul ca un manager de spital isi permite sa lanseze asemenea amenintari asupra unor medici din strainatate este, din punctul meu de vedere, pur si simplu incalificabil. Este o rusine pentru noi, cred, ca tara”, a declarat Vlad Voiculescu in legatura cu acest demers.

Modul in care vor decurge „ostilitatile” in perioada urmatoare, in acest scandal, depinde foarte mult de rezultatul alegerilor de duminica, in urma carora va fi desemnat si un nou guvern.

 

Vlad Voiculescu vs Narcis Copca

Vlad Voiculescu vs Narcis Copca

O victorie a Dreptei politice ar insemna un nou mandat de premier pentru Dacian Ciolos, care este posibil sa isi pastreze si o parte din echipa actuala de ministri, din care face parte si Vlad Voiculescu, actualul detinator al portofoliului de la Santate, pe care premierul l-a aparat si chiar l-a laudat, zilele trecute. Aceasta ar insemna si o continuare a demersurilor incepute de Voiculescu, printre care si clarificarea modului in care au obtinut acreditarea pentru prelevare si transplant de organe mai multe centre care nu indeplineau conditiile necesare. Printre aceste unitati se numara si centrul de transplant pulmonar de la spitalul Sfanta Maria din Capitala, in jurul caruia s-a creat un adevarat scandal, amplificat in perioada electorala.

Impotriva ministrului Vlad Voiculescu a fost depusa o plangere penala, pentru abuz in serviciu, ministrul fiind acuzat chiar si de trafic de organe. Narcis Copca a dat, zilele acestea, declaratii la DIICOT cu privire la aceste acuze pe care i le aduce ministrului Sanatatii.

Tot acest scandal are rolul de a-l discredita pe ministru si, implicit, guvernul din care face parte, scopul fiind evident pentru oricine, tinand cont ca toate acestea se intampla in plina campanie electorala, cata vreme contestatarii lui Voiculescu nu au oferit nicio dovada prin care sa demonstreze ca neregulile semnalate de ministru nu exista.

Castigul alegerilor de catre Stanga politica ar putea duce, insa, la rasturnarea completa a situatiei si, cel mai probabil, la anularea controalelor anuntate de Vlad Voiculescu.

 


Adaugati un comentariu


 

*