Cornel Vasilescu, singurul aspirant la sefia CJAS Buzau

24 decembrie 2012 | 0 comentarii |

Concursul are loc in perioada 23-25 ianuarie 2013. Vasilescu ocupa interimar aceasta functie, de la sfarsitul lunii iulie 2012.

 

Corneliu Georgian Vasilescu

Corneliu Georgian Vasilescu, actualul presedinte-director general cu delegatie al Casei Judetene de Asigurari de Sanatate (CJAS) Buzau, este unicul candidat la sefia institutiei care la ora actuala imparte banii sanatatii in judet.

Casa Nationala de Asigurari de Sanatate a scos la concurs acest post in urma cu o luna, dar pana la incheierea perioadei de inscrieri nu a fost depus decat un dosar de candidat, respectiv, cel al lui Vasilescu, actualul interimar. De altfel, el se afla in structura CJAS Buzau inca de la infiinarea acesteia, in 1995, cand a fost vicepresedinte al Consiliului de Administratie, si chiar a ocupat fucntia de presedinte, pentru scurt timp, pe filiera politico-sindicala SANITAS –  CNSLR Fratia – PSD, in 2000.

Postul s-a vacantat in data de 25 iulie 2012, cand a fost publicat in Monitorul Oficial, iar actuala Putere, printr-un Ordin al presedintelui CNAS a  modificat cu mai mult de 50% indicatorii de performanta si toti presedintii-directori generali din tara au fost eliberati din functie. Majoritatea sefilor caselor judetene fiind democrat-liberali, trebuia gasita o „portita” prin care functiile sa fie eliberate, pentru a fi ocupate de persoane nominalizate de noua coalitie aflata la guvernare. In urma deciziei, ec. Laura Circei (sustinuta de PNL), fostul presedinte-director general, a fost revocata din functie, iar Cornel Vasilescu, pana atunci inspector Relatii Publice, a fost numit in locul sau cu delegatie, pana la organizarea concursului pe post, in urma negocierilor din USL, postul revenind PSD.

Concursul efectiv se va desfasura in cursul lunii ianuarie 2013, respectiv in 23 ianuarie – proba scrisa si in 25 ianuarie – interviul. Potrivit Odinului 305 din 24 iulie 2012, concursul se organizeaza de CNAS, iar proba scrisa se sustine din bibliografia anuntata, iar interviul consta in sustinerea unui plan de management pentru atingerea obiectivelor prin executia indicatorilor de performanta cuprinsi in contractul de management, utilizand resursele disponibile; planul de management va fi elaborat pentru un an bugetar si va fi adaptat sistemului de asigurari sociale de sanatate. Planul de management, in forma scrisa, se depune odata cu dosarul de inscriere la concurs.

Potrivit CV-ului pus la dispozitia redactiei Sanatatea Buzoiana, Corneliu Vasilescu este absolvent de Stiinte Juridice si al Facultatii de Administratie Publica, detine trei masterate in Administratie Publica si Politici Internationale, Management Sanitar si Spitalicesc, respectiv, Criminalistica Economico-financiara si este doctorand in Administratie Publica.

El spune ca in cazul in care se va reorganiza CNAS, prin desfiintarea Caselor judetene si infiintarea unor Case regionale (10 sau 12 din 41 cate sunt acum), va face toate demersurile pentru ca Buzaul sa fie centru regional.

De cand se afla la conducerea CJAS, el spune ca a incercat sa „rezolve o parte dintre problemele cu care se confrunta furnizorii de servicii medicale buzoieni, dar si asiguratii, intre cele mai presante aflandu-se achitarea arieratelor si cel putin mentinerea actualei structuri de paturi in spitale.

Potrivit Ordinul 1268, publicat in Monitorul Oficial nr. 845/13 decembrie, prin care „Se aproba detalierea pe judete a numarului total de paturi, pe anul 2013, din unitatile sanitare publice si private pentru care casele de asigurari de sanatate pot incheia contracte de furnizare de servicii medicale spitalicesti”, Buzaul figureaza cu 50 de paturi mai mult decat in anul acesta, adica 2.034, acestea fiind repartizate insa in totalitate Spitalului Sapoca, desi Spitalul Sf. Sava are contractate 40 de paturi in plus pentru Spitalul Patarlagele si pentru care anul acesta nu s-a putut obtine finantare.  

Vasilescu spune ca a facut demersurile necesare pentru reglementarea acestei situatii, si a depus atat la CNAS cat si la Ministerul Sanatatii documentele prin care nu de paturi in plus are nevoie Spitalul Sapoca, ci de o alta incadrare la finantare, asa cum au nevoie si Spitalul Judetean de Urgenta si Spitalul Municipal Rm. Sarat, cele 50 de paturi fiind necesare Spitalului Patralagele (50) si Spitalului Nehoiu (10).

Avand in vedere ca este unicul candidat si ca postul revine PSD, de la care acesta are sustinere, este de asteptat ca examenul sa fie mai mult o formalitate pentru Corneliu valiescu, iar el sa-si continue mandatul cu acte in regula. Daca nu cumva noul ministru al Sanatatii, Eugen Nicolaescu, are alte planuri cu CNAS…


Categorii: Actual, C.A.S.

Adaugati un comentariu


 

*