Creștere semnificativă a veniturilor Medicover România, în primul trimestru
Analiza financiară realizată la finele primelor trei luni din anul curent arată că România este a treia piață ca pondere a veniturilor pentru această companie.
Compania internațională de servicii de sănătate și diagnostic Medicover, prezentă și în România prin rețeaua medicală clinică Medicover, împreună cu laboratoarele și centrele de recoltare Synevo, a prezentat recent raportul financiar aferent primului trimestru din 2019. Documentul indică o creștere cu 23,3% a veniturilor globale ale companiei, în comparație cu primele trei luni ale anului precedent.
Veniturile Medicover în perioada analizată au ajuns astfel la 199,7 milioane de euro, iar aproape 15% din totalul veniturilor provin de pe piața din România.
Concret, pe piața autohtonă, veniturile înregistrate în primul trimestrul al anului de clinicile Medicover și laboratoarele Synevo au crescut cu 41,2%, ajungând la o valoare de 29,9 milioane de euro, ceea ce plasează România pe locul al treilea ca pondere a veniturilor companiei, după Polonia și Germania. Raportul privind veniturile Medicover pe primul trimestru din 2019, relevă că 14,9% din aceste venituri sunt furnizate de piața din România.
Creșterea importantă a veniturilor rezultate în primele trei luni de pe piața românească sunt apreciate de reprezentanții companiei și drept o consecință firească a achizițiilor făcute pe parcursul anului trecut, când Medicover și-a adăugat în portofoliu Spitalul Pelican din Oradea, Centrul Medical Phoenix din zona Olteniei și Centrul Medical Academica din București.
Despre această evoluție favorabilă a veniturilor rezultate de pe piața autohtonă, Adrian Peake, directorul general al Medicover România, a declarat că „demonstrează încrederea pacienților în calitatea serviciilor oferite de Medicover în România. Am optat, și pentru dezvoltarea unor centre de excelență care abordează multidisciplinar probleme medicale specifice. Anul acesta am lansat Centrul de tratare și diagnosticare a endometriozei și Centrul Laser pentru tratamente dermatologice. Cred că viitorul medicinei stă în dezvoltarea de centre de excelență care, prin atragerea celor mai importanți specialiști din anumite arii medicale, pot oferi răspunsuri unei game largi de afecțiuni. Vom continua să investim în inovație, digitalizare și îmbunătățirea experienței pacienților noștri”.
La rândul său, Laurențiu Luca, director general al Synevo România, spune că rezultatele obținute în primul trimestru de rețeaua de laboratoare și centre de recoltare pe care o conduce reflectă nivelul investițiilor în creșterea nivelului de digitalizare și îmbunătățirea experienței pacienților.
„Am reușit, de asemenea, să menținem un ritm constant de extindere teritorială permițând accesul facil la servicii de laborator de cea mai înaltă calitate unui număr din ce în ce mai mare de pacienți. Portofoliul de teste și servicii a crescut, mai ales pe segmente avansate de tipul testelor genetice”, a mai adăugat acesta.
Medicover a fost fondată în 1995 în Polonia, apoi s-a extins în alte ţări. În prezent, pieţele principale ale companiei sunt Polonia, Germania, România şi Ucraina, oferind o gamă largă de servicii medicale, printr-o reţea extinsă de clinici, spitale, facilităţi de îngrijire specializată şi laboratoare prin două divizii – Healthcare Services şi Diagnostic Services. Medicover România dispune de o reţea de 37 de clinici în Bucureşti şi în ţară şi două spitale generaliste în capitală şi în Oradea.