Crucea Roșie distribuie pachete de igienă persoanelor defavorizate

11 martie 2021 | 0 comentarii |

Activitățile se derulează în paralel cu o campanie de informare și conștientizare a populației cu privire la măsurile pentru limitarea infecțiilor cu SARS-CoV-2.

 

Campania demarată anul trecut de Crucea Roșie din România în scopul informării și conștientizării populației cu privire la măsurile de prevenire a răspândirii infecțiilor cu noul coronavirus a fost urmată de o serie de acțiuni de distribuire a unor pachete de igienă persoanelor zonele defavorizate.

S-a avut în vedere faptul că o bună igienă personală este una dintre principalele metode de prevenire a îmbolnăvirii de Covid-19, iar cei din familiile nevoiașe, vârstnicii, persoanele cu venituri mici și locuitorii din zonele defavorizate sunt mai expuși riscului de a contracta virusul și de a-l transmite mai departe.

Astfel, în perioada octombrie 2020 – februarie 2021, 470 de voluntari ai Crucii Roşii, din toate filialele din țară, au fost instruiţi prin sesiuni speciale, apoi s-au deplasat în 560 de localităţi, în special din mediul rural, sau în comunităţi aflate la risc de infectare, unde au discutat cu 124.707 de adulţi despre prevenţia infectării cu virusul SARS-CoV-2 şi au oferit sfaturi despre efectele psihologice ale pandemiei, despre reducerea stigmatizării asociate cu Covid-19 şi despre modalităţile de reducere a stresului provocat de virus. Tot în această perioadă, voluntarii au susţinut sesiuni de educaţie pentru sănătate şi suport emoţional, atât fizic în şcoli cât şi în sistem on-line pentru 22.137 de elevi.

 

În aceeași perioadă au fost distribuite 306.000 de flyere şi 30.450 de afişe cu informaţii structurate pe categorii de vârstă în unităţile şcolare, în 751 de comunităţi din sate, cartiere mărginaşe, comunităţi religioase, companii, platforme industriale, unităţi sanitare şi în zonele cu risc de infectare cum ar fi pieţele, târgurile, mall-urile, gările etc. Campania se derulează și în mediul on-line, unde au fost realizate și distribuite zeci de materiale de informare.

Luna aceasta a fost demarată și acțiunea de distribuire a pachetelor de igienă personală, care vor ajunge la 8.122 de familii nevoiaşe din ţară. Acestea vor fi distribuite de voluntarii Crucii Roşii direct la domiciliul beneficiarilor, care sunt persoane nevoiaşe, familii cu mulţi copii, persoane în vârstă cu venituri foarte mici, persoane care locuiesc în zone rurale sărace sau izolate.

Fiecare pachet cu conţine detergent, săpun, hârtie igienică, aparate de ras, pastă şi periuţă de dinţi, detergent de vase, dezinfectant universal, produse pentru igiena personală.

 

Beneficiarii au fost selectați pe parcursul primei etape a campaniei, cu ocazia acțiunilor de informare, în cursul cărora voluntarii Cruci Roșii au identificat persoanele care au nevoie de un astfel de ajutor. „Igiena corectă reprezintă arma cea mai sigură cu care putem lupta pentru a preveni şi limita infecţia cu SARS-Cov2. Însă pentru familiile vulnerabile, procurarea produselor de igienă este uneori aproape imposibilă. Aceste familii se luptă zilnic pentru a-şi acoperi nevoile de bază pentru a supravieţui. Distribuindu-le produse de igienă oferim acestora o şansă în plus pentru a se ţine departe de virusul SARS-CoV-2”, a declarat Ioan Silviu Lefter, directorul general al Crucii Roşii din România.

În același timp, filiala Buzău a Crucii Roșii a anunțat că va continua și programul pe care îl derulează în parteneriat cu Colgate România, pentru a promova igiena orală în rândul elevilor din școlile buzoiene. Astfel, la Buzău a ajuns săptămâna aceasta un nou transport de materiale de igienă orală puse la dispoziție de Colgate România, care vor fi distribuite în perioada următoare în școlile din județ, prin intermediul voluntarilor organizației umanitare.

Totodată, pentru a putea continua sprijinirea celor aflați în dificultate, cei care vor să ajute pot face donații sau pot dirija 2% sau 3,5% din impozitul pe profit în contul: RO96BTRLRONCRT0207019403, Banca Transilvania. Cu un simplu click, formularul se poate descărca de pe https://formular230.ro/crucea-rosie-buzau, se completează, apoi se trimite pe e-mail la crucearosiebuzau@gmail.com .

 

 


Adaugati un comentariu


 

*