Demiterea directorului de la Cantacuzino, amanata pana vineri. La fel si plata salariilor angajatilor

17 septembrie 2014 | 0 comentarii |

protestMult asteptata intalnire intre conducerea Institutului Cantacuzino si reprezentantii Ministerului Sanatatii, in frunte cu ministrul Banicioiu, nu a schimbat cu nimic, cel putin pe moment, situatia destul de tensionata din cadrul unitatii, angajatii ramanand in continuare cu salariile neincasate, iar Radu Iordachel continuand sa ocupe fotoliul de manager, din care a fost alungat prin demitere de doua ori, dar pentru recastigarea caruia s-a luptat in instanta.

Dupa doua zile in care angajatii au intrerupt lucrul si au protestat in curtea unitatii pentru ca nu si-au mai primit salariile restante, iar promisiunile facute in acest sens de managerul institutului au ramas neonorate, o comisie de la Ministerul Sanatatii a avut o serie de intalniri in cursul zilei de ieri dar si azi, cu directorul Radu Iordachel. La intalniri a participat si ministrul Nicolae Banicioiu care le daduse asigurari angajatilor ca isi vor primi banii si solicitase in mod public demisia directorului, insa la finalul discutiilor, Radu Iordachel este inca in functie iar angajatii inca asteapta sa isi primeasca salariile.

 

Radu Iordachel

Radu Iordachel

Aceasta pentru ca reprezentantii ministerului i-au mai acordat managerului o pasuire de doua zile, urmand ca vineri, acesta sa le prezinte un plan viabil, pe termen lung, de redresare a unitatii si tot pana vineri sa le plateasca angajatilor salariile restante. In cazul in care Radu Iordachel nu va prezenta pana vineri planul de masuri, sau daca acesta nu va fi viabil, atunci Ministerul Sanatatii va putea decide schimbarea acestuia din functie.

Anuntul facut de reprezentantii ministerului pare sa-i mai fi linistit pe angajatii de la institut, care nu am mai reluat si astazi protestele declansate luni si par dispusi sa mai astepte pana vineri.

Pe langa plata salariilor restante, angajatii care au participat la proteste au cerut si demiterea de urgenta a actualei conduceri, in speranta ca vor fi gasiti oameni care sa repuna in functiune institutul si care sa le dea de lucru. In acest sens, liderul sindical din cadrul institutului, Monica Balteanu, a declarat ca cerem ministrului Sanatatii, cel care este indrituit sa numeasca managerul, sa il demita pe acest Radu Iordachel, care nu a facut altceva decat sa se judece cu ministerul atunci cand a fost demis anterior. Nu a facut nimic pentru institut, ba din contra, a distrus si ceea ce mergea”.

 

laborator cantacuzinoAngajatii Institutului Cantacuzino au protestat luni si marti in curtea unitatii medicale, dupa ce au aflat ca au conturile blocate, intrucat nu au fost platite produsele cumparate de la Avicola in 2013 , iar promisiunile managerului ca-si vor primi banii, au fost doar vorbe in vant. „Am aflat ca avem conturile blocate prin ANAF, intrucat institutul nu a platit ouale cumparate in 2013 de la Avicola. Totodata, situatia este foarte grava, intrucat noua pe fluturasul de salariu ne apare ca primim salarii integral si ca sunt achitate toate darile catre stat, in schimb banii care ne intra in cont sunt mai putini cu 10, 20 chiar 30 la suta, iar de doi ani de zile nu ne sunt platite darile catre stat”, a precizat una dintre angajatele participante la protest. Potrivit angajatilor, din 2010 au aparut problemele financiare mari la Institutul Cantacuzino. Acestia spun ca de doi ani nu au mai fost platite asigurarile pentru sanatate, iar in iulie, Casa de Asigurari de Sanatate a Municipiului Bucuresti nu a mai incheiat contract de servicii cu Institutul Cantacuzino, astfel ca cei care vin sa-si faca analizele la laboratoarele unitatii sanitare sunt obligati sa plateasca, in medie, aproximativ 200 de lei pentru un set de analize.


Categorii: Actual, Autoritati, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*