Directia de Asistenta Sociala a Primariei are sef cu acte in regula

8 iunie 2017 | 0 comentarii |

Dupa un an de interimat si mai multe concursuri oraganizate de municipalitate, Gabriela Antonescu este, de ieri, director al institutiei care in curand va avea in subordine si alte patru institutii deocrotire din municipiu.

 

functionariFosta sefa a Serviciului Asistenta si Protectie Sociala Familie si Copil din cadrul Directiei de Asistenta Sociala a Primariei Buzau, Gabriela Antonescu, este, de ieri, director executiv al institutiei, dupa ce a fost declarata promovata in urma finalizarii concursului organizat la Agentia Functionarilor Publici (ANFP) pentru acest post.

Potrivit rezultatelor afisate pe site-ul ANFP, aceasta a obtinut la proba interviului 79,8 puncte, astfel ca si-a asigurat postul cu o medie de 75,05 puncte, minimul necesar fiind de 70,00 de puncte.

Accederea sa in functia de director nu a fost deloc una lipsita de dificultati si peripetii, chiar daca lucreaza in cadrul institutiei de mai multi ani si chiar a condus-o, ca interimar, totodata avand si experienta examenului, pentru ca a mai candidat si la concursurile anterioare organizate pentru acest post, dupa ce Alexandrina Docuz, cea care a condus o perioada indelungata institutia, s-a pensionat, in primavara anului trecut.

Gabriela Antonescu a fost singura candidata ramasa in concurs dupa proba scrisa, pe care a promovat-o insa dupa contestatie, obtinand dupa recorectare 70,30 de puncte, initial fiind notata cu doar 65,3 puncte, in timp ce pragul minim necesar era de 70,00 de puncte.

 

das-buzauIn cursa au fost, initial, trei candidati, insa Daniel Lambru (director al Centrului de urgenta de zi si de noapte al Primariei Buzau, consilier local si presedinte al Tineretului social-democrat pe Municipiu) nu s-a mai prezentat la proba scrisa. Cele doua candidate ramase in cursa nu au reusit sa treaca de pragul psihologic de 70 de puncte si se credea ca va fi necesara organizarea unui nou concurs. Surpriza a venit insa dupa contestatia Gabrielei Antonescu, care a formulat contestatie, iar in urma recorectarii, lucrarea sa a primit cu 5,05 puncte in plus si astfel s-a calificat pentru interviu.

De la 1 iulie, potrivit unei hotarari a Consiliului Local Municipal, Directia de Asistenta Sociala a Primariei Buzau va prelua si Centrul de urgenta de zi si de noapte pentru Persoanele adulte fara Adapost, Cantina de Ajutor Social, Complexul de Servicii pentru Persoane Varstnice „Alexandru Marghiloman” si Centrul de Reabilitare si Recuperare pentru copii „Speranta”, institutii de ocrotire aflate in subordinea municipalitatii.

Noua structura va prelua patrimoniul celor patru institutii si va avea o conducere unica, iar actualele functii de director se vor transforma in functii de sef serviciu. Directorul executiv al va avea, astfel, de gestio­nat un buget de peste 18,65 milioane lei (aprox.4,1 milioa­ne de euro), la care se adauga cheltuielile de personal…

 


Categorii: Actual, Autoritati, Jobs, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*