Directia de Sanatate Publica Buzau are, oficial, director executiv

13 aprilie 2017 | 0 comentarii |

Cristina Ungureanu a obtinut cel mai mare punctaj la examenul sustinut la ANFP, in urma caruia doar doi dintre cei 37 de candidati care au concurat au reusit sa promoveze.

 

Dr. Scantei si CristinaDupa mai bine de patru ani de interimat, Directia de Sanatate Publica (DSP) Buzau are, de astazi, director executiv cu „patalama”. Cristina Iuliana Ungureanu a trecut cu bine de furcile caudine ale comisiei de examinare, astfel ca incepand de astazi, cand a expirat si perioada de contestatii, se poate spune ca este, oficial, directorul executiv al institutiei prin care Ministerul Sanatatii este reprezentat in teritoriu.

Cu un punctaj de 160,2 (76 puncte la proba scrisa si 84,2 puncte la interviu), adica o medie de 80,1 puncte, candidata DSP Buzau a obtinut cel mai mare punctaj la acest concurs. Se poate spune, asadar, ca la ea a venit mai devreme „iepurasul de Pasti”, iar institutia pe care o va conduce in urmatorii trei ani este pe maini bune, avand in vedere ca ea a mai indelinit atributiile acestei functi si cu delegatie, timp de doi ani.

Promovarea concursului este cu atat mai notabila cu cat la examenul organizat la Agentia Nationala a Functionarilor Publici (ANFP), pentru ocuparea functiilor publice de conducere vacante de director executiv al 15 directii de Sanatate Publica din tara si municipiul Bucuresti, doar 2 dintre cele 37 de persoane inscrise la concurs au obtinut punctaj de promovare.  Una dintre acestea este Cristina Ungureanu care a candidat pentru DSP Buzau, iar cea de-a doua, Goia Moisescu, care a concurat pentru DSP Cluj-Napoca si a obtinut 156 de puncte (70 la proba scrisa ai 86,2 la interviu).

 

cristina ungureanu.pngCristina Iuliana Ungureanu este jurist si este un angajat cu experienta al DSP Buzau, unde lucreaza din decembrie 1999. Din decembrie 2015 a ocupat, cu delegatie, si functia de director executiv, iar incepand de astazi, cel putin pentru trei ani, va ocupa aceasta functie in urma concursului pe care l-a promovat.

Pe langa bucuria obtinerii unui rezultat bun la concursul la care a participat, noul director al DSP Buzau a declarat, pentru SanatateaBuzoiana.ro, ca isi va concentra energia in primul rand pe bunul mers al institutiei si isi doreste ca „politicile de sanatate publica sa fie aplicate cu responsabilitate de colaboratorii din judet, de la toate nivelele. Exista o echipa buna in DSP si pot spune ca am norocul de a colabora cu un director economic cu experienta, pe care ma pot baza. Din pacate avem mare nevoie de medici cu care sa completam echipa, iar in epidemiologie, igiena si medicina muncii, cum avem noi nevoie, sunt foarte putini specialisti. Deocamdata avem cativa medici, sunt oameni cu mare experienta, dar daca acestia se vor pensiona riscam sa nu putem acoperi activitatile specifice, asa cum trebuie. De aceea voi face tot posibiliul pentru a atrage medici noi, cu care sa completam echipa”, a afirmat Cristina Ungureanu.

 

Dr. Scantei - medici de familieLa concursul de recrutare pentru ocuparea functiilor publice de conducere vacante de director executiv adjunct- Sanatate Publica al Directiilor de Sanatate Publica Alba, Arad, Botosani, Braila, Buzau, Brasov, Bacau, Calarasi, Constanta, Covasna, Dolj, Galati, Giurgiu, Hunedoara, Ialomita, Iasi, Mehedinti, Mures, Satu – Mare, Prahova, Teleorman, Tulcea, Vaslui, Vrancea, Valcea si pentru functia de director executiv adjunct – sanatate publica al Directiei de Sanatate Publica a municipiului Bucuresti, pentru Buzau nu s-a prezentat nimeni.

De altfel, nici la alte directii nu a fost cine stie ce concurenta, la concurs prezentandu-se doar 8 candidati, iar pentru anumite judete (intre care si Buzau) nu a existat niciun doritor care sa participe, macar, la concurs.

Mai tragic este insa faptul ca nici macar cei care au fost adimisi in concurs in urma selectiei dosarelor nu au reusit sa promoveze examenul. Doar candidatul din Alba a reusit sa obtina punctaj de promovare, cu 80 de puncte la proba scrisa si 83 la interviu, ceea ce inseamna ca desi a fost, probabil, un examen greu, daca unul a putut obtine un punctaj atat de mare, inseamna ca puteau si altii sa treaca de pragul de 70 de puncte cat era minimul admis…

 


Adaugati un comentariu


 

*