Directoarea adjuncta a Institutului National de Hematologie, cercetata penal in scandalul traficului de sange

Se pare ca aceasta avea cunostinta de faptul ca la Centrul de Transfuzii din Slobozia, sangele se vindea ca la piata, dar a preferat sa tina sub tacere acest fapt.

 

sange politistScandalul iscat zilele trecute la Slobozia, dupa ce procurorii au descoperit ca la Centrul de Transfuzii din localitate, pungile cu sange erau vandute celor care aveau nevoie de ele in vederea unor interventii chirurgicale, s-a extina pana la varful Institutului National de Hematologie Transfuzionala, in subordinea caruia se afla unitatea de la Slobozia. Anchetatorii au stabilit ca practicile la care se deda medicul Cristiana Stoian, directoarea centrului de la Slobozia, si alte cinci asistente din subordinea acesteia, erau cunoscute de catre Corina Posea, directorul adjunct al Institutului National de Hematologie. Cu toate acestea, in loc sa ia masuri imediate pentru a stopa acest trafic de sange si sa anunte imediat autoritatile, aceasta a preferat sa pastreze totul sub tacere, din motive ce urmeaza a fi stabilite de anchetatori.

In aceste conditii, directoarea adjuncta a Institutului National de Hematologie si-a adaugat numele pe lista persoanelor cercetate in acest caz fara precedent, intr-un comunicat remis de Parchetul de pe langa Judecatoria Slobozia, precizandu-se ca infractiunea care i se pune in seama este cea de omisiunea sesizarii”.

 

analiza-sangeReamintim ca pe data de 11 iulie, directoarea Centrului de Transfuzii Slobozia a fost retinuta impreuna cu cinci asistente din subordine, in urma unor perchezitii efectuate la sediul unitatii, fiind acuzate ca vindeau sangele de care pacientii ar fi trebuit sa beneficieze in mod gratuit. Flacoanele erau vandute cu preturi cuprinse intre 50 si 100 de lei, preturile variind in functie de grupele de sange, cele rare avand preturi mai ridicate. Clienti erau pacienti ce urma sa fie supusi unor interventii chirurgicale si aveau nevoie de sange pentru transfuzii, anchetatorii suspectand ca astfel de parctici au stat la baza decesului a sapte persoane. Ipoteza pe care anchetatorii o verifica in prezent este aceea ca cei 7 pacienti aflati in stare grava nu au putut beneficia de transfuzii de sange atunci cand aveau nevoie urgenta, din cauza faptului ca rezervele din frigiderele centrului fusesera vandute in prealabil.

Avandin vedere toate acestea, fapta Corinei Posea, de a tainui cele petrecute la centrul de la Slobozia este la fel de grava, mai ales daca se va dovedi ca moartea celor sapte pacienti are legatura cu traficul de sange.

 


Categorii: Actual, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*