Doliu in lumea medicala buzoiana: Medicul Emilian DONIGA a plecat la Cer

26 ianuarie 2017 | 11 comentarii |

Cei care doresc sa-i aduca un ultim omagiu o pot face incepand de astazi, la capela Bisericii Sf. Epifanie, de langa Spitalul CFR. 

 

Dr. Doniga - decesDoliu in lumea medicala buzoiana. Medicul Emilian DONIGA, directorul Ambulatoriului de specialitate al Sectiei exterioare din Buzau a Spitalului CFR Galati a murit marti, fulgerator, intr-un centru comercial din Ploiesti. Apreciatului medic internist i s-a facut rau, in timp ce se afla la cumparaturi, iar medicii de la Ambulanta au incercat zadarnic sa-l resusciteze, inima sa nu a mai rezistat.

Extrem de implicat atat in profesie cat si in organizarea activitatii unitatii medicale in care lucra, dr. Emilian  DONIGA a fost extrem de marcat, atunci cand Ministerul Transporturilor a renuntat la majoritatea spitalelor pe care le avea in tara, iar acestea au fost transferate Ministerului Sanatatii. „Sunt internist de peste 30 de ani in acest spital si impreuna cu colegii mei am evoluat an de an, sprijiniti de Conducerea Spitalului CFR Galati, de care apartinem. Avem personal complet si foarte bine pregatit, avem aparatura de ultima ora, medicamente, laborator, o cladire renovata si adusa la standardele de calitate actuale, un management impecabil. Nu intelegem de ce acum, Ministerul Transporturilor renunta la noi cu atata usurinta!”,  isi exprima medical buzoian indignarea, in momentul in care unitatea medicala in care lucra a fost transferata, nu fara probleme, la CNAS.

 

Dr. Emilian Doniga

Dr. Emilian Doniga

Intre timp, lucrurile s-au linistit, viata a mers inainte, iar activitatea spitaliceasca si de ambulatoriu din Sectia Buzau a Spitalului CF Galati a continuat, fiind apreciata de pacienti, iar Dr. DONIGA si colegii sai s-au dedicat salvarii de vieti cu acelasi profesionalism. Acum, cel despre care colegii spun ca a stiut sa-i tina uniti, va intregi echipa de medici de excepte care compun spitalul din Cer.

A fost un soc pentru noi toti. Numeni nu se astepta ca Dr. Emilian Doniga, acest coleg exceptional si medic extraordinar sa plece asa de curand dintre noi. A salvat mii de oameni, dar pe el nu l-a putut salva nimeni. Acum va intregi echipa de medici exceptionali, din Cer. A fost un om extraordinar, un pacifist, un medic exceptional, apreciat atat de colegi cat si de pacienti. Dumnezeu sa-l aiba in paza si sa-l odihneasca in pace”, spune, marcata de pierderea fulgeratoare a colegului sau, medicul internist Ana Lupu.

Tecucean de origine, nascut la 10 iunie 1953, Dr. Emilian DONIGA a absolvit Facultatea de Medicina din Iasi, dar de mai bine de trei decenii a salvat vietile buzoienilor, in Ambulatoriul de Specialitate al Spitalului CFR Galati. Fiu de preot, Dr. DONIGA s-a specializat in medicina interna pentru ca, asa cum a fost indemnat de parintele sau „in aceasta specialitate se intersecteaza mai multe domenii medicale si astfel oamenii pot fi salvati de mai multe boli”.

S-a bucurat de o exceptionala reputatie in lumea medicala, dar si de cei doi copiii si de un nepot care acum il plang cu disperare, pentru ca nu-l vor mai avea alaturi pentru a se bucura impreuna de viata.

 

admin-ajax (1)Cei care doresc sa-i aduca un ultim omagiu o pot face incepand de astazi, la pranz, cand trupul neinsufletit al renumitului medic va fi adus la Buzau si depus la Capela Bisericii „Sfantul Epifanie”, de langa spitalul unde dr. DONIGA si-a petrecut jumatate din viata, salvand vieti.

Colegii cu care a facut echipa atatia ani sunt indurerati si spun ca trecerea Dr. DONIGA la cele sfinte lasa un gol imens, atat in sufletul lor cat si al pacientilor care l-au apreciat atat de mult…

Colectivul Sectiei exterioare Buzau a Spitalului CF Galati regreta nespus plecarea fulgeratoare si prea devreme, dintre noi, a celui care a fost Dr. EMILIAN DONIGA, fost medic primar internist  de exceptie, un sef pe care orice colectiv si l-ar putea dori, un om extraordinar, care a stiut intotdeauna sa ne tina uniti si sa ne stimuleze sa fim in pas cu noutatile medicale, sa fim demni de juramantul depus pe altarul lui Hipocrat. Dumnezeu sa-l odihneasca in pace si lumina. Sincere condoleante familiei indurerate.” – transmit colegii regretatului medic.

Rgrete si condoleante transmite si Colegiul Judetean al Medicilor Buzau:

Am aflat cu tristete ca ne-a parasit, fulgerator, unul dintre cei mai apreciati medici de medicina interna din Buzau, Dr. EMILIAN DONIGA.

 Sistemul medical buzoian este mai sarac, iar pentru noi, colegii, cat si pentru miile de pacienti pe care i-a tratat este o grea pierdere.

Dumnezeu sa-i odihneasca in pace sufletul sau bun si devotat.

Sincere condoleante familiei.”

 

 Comentarii (11)

 1. Valeriu Bistriceanu spune:

  Un om de o inalta noblete sufleteasca , un medic desavarsit , un coleg de exceptie. Acesta a fost si va ramane in memoria noastra.
  Dumnezeu sa-l ierte si sa-l odihneasca in pace!

 2. Tatiana Paduraru spune:

  Dumnezeu sa il odihnească in pace!

 3. Victor Ionita spune:

  Deplangem disparitia prematura a unui prieten, coleg si medic exceptional. Dunezeu sa-l odihneasca! Condoleante sincere familiei!

 4. Mia Lupu spune:

  Dumnezeu să-l odihneasca in pace si liniste !

 5. Ana Cretu spune:

  Dumnezeu sa-l odihneasca!

 6. Marcelica Mihai spune:

  Dumnezeu sa-l odihneasca in pace!

 7. Mihael Gribincea spune:

  Dumnezeu sal ierte.

 8. Steluta Negoita spune:

  Dumnezeu sa-l odihneasca-n pace!

 9. M. Madalina spune:

  Dumnezeu sa il odihneasca in pace! Condoleante familiei!

 10. Elena Stroe spune:

  Dumnezeu sa-l odihneasca!

Adaugati un comentariu


 

*