Dr. Alexandru Rafila va reprezenta Romania la OMS

16 septembrie 2014 | 0 comentarii |

El a a castigat astazi, prin consens, unul dintre cele 4 mandate din cadrul Comitetului Permanent al Comitetului Regional al acestui for international.

 

Dr. Alexandru Rafila

Dr. Alexandru Rafila

Incepand din aceasta toamna, dupa mai bine de 10 ani, Romania are un reprezentant in Comitetul Permanent al Comitetului Regional al Organizatiei Mondiale a Sanatatii pentru Europa, anunta Ministerul Sanatatii, printr-un  comunicat de presa.

Conf dr. Alexandru Rafila, consilier al ministrului Sanatatii, microbiolog si specialist in sanatate publica, sef laborator microbiologie in cadrul Institutului National de Boli Infectioase „Matei Bals” si seful catedrei de Microbiologie din cadrul UMF „Carol Davila”, a castigat astazi, prin consens, unul din cele 4 mandate din cadrul Comitetului Permanent.

Romania va participa astfel direct la stabilirea cadrului strategic European in domeniul Sanatatii si va lua parte activ la deciziile privind implementarea strategiilor si ale politicilor de sanatate 2014-2020”, precizeaza  ministrul sanatatii, Nicolae Banicioiu.

In perioada 15-18 septembrie 2014, se desfasoara la Copenhaga cea de-a 64-a Sesiune a Comitetului Regional pentru Europa al Organizatiei Mondiale a Sanatatii. Evenimentul reuneste 300 de participanti din 53 de tari. Romania este reprezentata de o delegatie a Ministerului Sanatatii condusa de subsecretarul de stat, Razvan Vulcanescu.

 

Dr. Alexandru Rafila ar putea reprezenta Romania in CPCRE al OMS

Pentru prima data in ultimii 10 ani, Romania are sansa de a obtine astazi, un mandat in Comitetul Permanent al Comitetului Regional European al Organizatiei Mondiale a Sanatatii.

 

Alexandru RafilaO delegatie a Ministerului Sanatatii, condusa de catre Razvan Vulcanescu, subsecretar de stat, participa la cea de-a 64-a Sesiune a Comitetului Regional pentru Europa al Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS). Evenimentul este organizat in noul sediu al OMS din Copenhaga, Danemarca, in perioada 15-18 septembrie, se arata intr-un comunicat de presa remis redactiei Sanatatea Buzoiana.

Pentru prima data in ultimii 10 ani, Romania are astazi, sansa de a obtine un mandat in Comitetul Permanent al Comitetului Regional al Organizatiei Mondiale a Sanatatii pentru Europa.

In acest moment, in CPCRE al OMS sunt patru locuri vacante, iar conf. dr. Alexandru Rafila candideaza pentru ocuparea unuia dintre posturi, se arata in documentul amintit.

Conf. Rafila este consilier al ministrului Sanatatii, microbiolog si specialist in sanatate publica, sef laborator microbiologie in cadrul Institutului National de Boli Infectioase „Matei Bals” si seful catedrei de Microbiologie din cadrul UMF „Carol Davila”.

In cadrul evenimentului sunt analizate si adoptate mai multe documente de o importanta strategica pentru gestionarea si implementarea politicilor de sanatate europene, ca de exemplu Strategia pentru Sanatate 2014-2020 sau Planul European de Vaccinare 2015-2020. Totodata, in cadrul Sesiunii, a fost prezentat si Raportul asupra progreselor in domeniul bolilor transmisibile.

De asemenea, sunt prezentate mai multe documente privind alimentatia si nutritia populatiei, precum si pentru prevenirea maltratarii copiilor.

Intre 15-18 septembrie are loc, la Copenhaga,  a 64-a Sesiune a Comitetului Regional pentru Europa al ONU.

 


Adaugati un comentariu


 

*