Este oficial: doctorita Acsinte nu mai este director al DSP Buzau

7 august 2013 | 0 comentarii |

A fost transferata, incepand cu 5 august, pe postul de sef la Inspectia Sanitara, atributiile directorului executiv al DSP fiind preluate de directorul adjunct, dr. Viorica Mihalascu.

 

Dr. Viorica Mihalascu si Dr. Venera Acsinte

Dr. Viorica Mihalascu si Dr. Venera Acsinte

Ceea ce de aproape un an de zile se vehiculeaza, fara ca cineva sa confirme, a devenit oficial. Medicul Venera Acsinte nu mai este director executiv al Directiei de Sanatate Publica Buzau.

Ministerul Sanatatii confirma ca prin ordinul ministrului „incepand cu 5 august, dr. Venera Acsinte este eliberata din functia de director executiv al DSP Buzau si va ocupa functia de sef Serviciu Control”, atributiunile sale fiind preluate, prin efectul legii, de directorul adjunct Viorica Mihalascu, pana la „emiterea deciziei de numire a altei persoane” pe aceasta functie.

Asadar, desi nimeni din Directia de Sanatate Publica Buzau nu a confirmat schimbarea, nu mai exista niciun dubiu, incepand de luni, dr. Acsinte nu mai are drept de semnatura ca director al DSP. Dar nici nu se poate plamge ca a ajuns rau, avand in vedere ca a revenit in functia de sef la Serviciul Control, cunoscut ca Inspectia Sanitara de Stat, de unde a si plecat atunci cand a fost promovata de PDL la carma DSP. In plus, se preconizeaza ca inspectia sanitara va fi preluata, in urma reformei sistemului sanitar, direct in subordinea Ministerului Sanatatii, astfel ca nu va mai fi subordonata autoritatilor publice locale, iar asa cum se stie, serviciile de control nu au dus-o si probabil nu o sa o duca niciodata rau in Romania.

Dr. Viorica Mihalascu este propunerea PSD pentru aceasta functie, inca de cand a ajuns la guvernare, careia potrivit algoritmului, ii revine dreptul de a numi un om in aceasta functie, astfel ca probabil in cateva zile ordinul de numire va ajunge la Buzau, iar lucrurile vor fi clare. Cel putin pana cand DSP va trece in subordinea Consiliului Judetean, daca varianta actuala de reorganizare teritoriala a structurilor din subordinea Ministerului Sanatatii  ramne definitiva.

 Dr. Viorica Mihalascu este medic primar epidemiolog, dar detine si un master in „Administratie Publica Europeana” absolvit in 2008. A lucrat ca medic in cadrul Serviciul de supraveghere si control  Boli Transmisibile  (Epidemiologie) – DSP Buzau (fosta ASP) din anul 2000, iar din aprilie 2007 si pana in prezent a ocupat functia de director executiv adjunct Sanatate Publica in cadrul acestei institutii. A absolvit numeroase cursuri postuniversitare in tara si in strainatate, mai ales in domeniul epidemiologiei si supravegherii HIV/SIDA si este considerata de colegi un foarte bun profesionist si organizator, o persoana dinamica si eficienta in munca in echipa.

Postul de director adjunct, asa cum Sanatatea Buzoiana a scris, in premiera, inca de anul trecut, va fi ocupat dr. Celine Toader, membru PNL cu state vechi, care a mai ocupat aceasta functie, timp de doua mandate consecutiv, in perioada 1996-2004, dupa care a fost director plin, in perioada 2004-2008 (in aceasta perioada, adjunct i-a fost dr. Mihalascu).


Categorii: Autoritati, Jobs

Adaugati un comentariu


 

*