Este oficial – doctorul Cosmin Ursachescu este managerul Spitalului Judetean de Urgenta Buzau

2 decembrie 2013 | 5 comentarii |

Cel mai tanar manager din istoria Spitalului Judetean de Urgenta Buzau a fost numit astazi, prin ordinul presedintelui Consiliului Judetean, Cristi Bigiu, cu delegatie, pentru sase luni, urmand ca in aceasta perioada sa se decida daca se organizeaza concurs pe post sau se opteaza pentru management privat.

 

Dr. Cosmin Ursachescu

Dr. Cosmin Ursachescu

Este oficial! Incepand de astazi, Spitalul Judetean de Urgenta are un nou manager. Presedintele Consiliului Judetean Buzau, Cristi Bigiu, a semnat astazi decizia de numire cu delegatie, pentru o perioada de sase luni, a medicului  Cosmin Ursachescu, pentru aceasta functie, ramasa vacanta dupa ce dr. Marius Anastasiu a demisionat de la conducerea celei mai mari unitati sanitare cu patuiri din judet, din mortive personale, in urma cu o saptamana.

Asa cum Sanatatea Buzoiana a anuntat in premiera, noul manager al Spitalului Judetean de Urgenta Buzau este tot un chirurg, medicul Cosmin Ursachescu fiind specialist ORL in cadrul sectiei cu aceasta specialitate a unitatii medicale. El va face echipa cu dr. Ion Draghici, care ramane director medical, si cu care tanarul manager are o relatie colegiala foarte buna si spune ca are „incredere deplina” ca va face „echipa in adevaratul sens al cuvantului”.

 

Sedinta Consiliu Judetean

Sedinta Consiliu Judetean

In urma cu  numai cateva zile, presedintele Consiliului Jjudetean, Cristi Bigiu, anunta ca nu exclude nominalizarea dr. Ursachescu in functia de manager al Spitalului Judetean de Urgenta, spital pe care autoritatea judeteana il are in subordine din punct de vedere administrativ, dupa cum avansa si ideea posibilitatii contractarii unui serviciu privat de management pentru unitatea medicala, cel mai devreme dupa o perioada de 6 luni de interimat al tanarului medic numit astazi in cea mai importanta functie a celui mai important spital buzoian.

Inca mai cautam solutii pentru desemnarea unui manager care sa ocupe postul ramas vacant, ca urmare a demisiei medicului Marius Anastasiu”, declara Bigiu dupa sedinta Consiliului Judetean, de la jumatatea saptamanii trecute, recunoascand totodata ca situatia de la spital nu este una din cele mai fericite, dupa ce doi medici au plecat din sistem pentru a profesa in unitati medicale private, alti doi medici cu experienta se pregatesc sa plece de la 1 ianuarie, iar managerul a demisionat dupa numai un an si jumatate de la numire si dupa doar o jumatate de an de la examenul de fixare pe post.

Si-a aratat insa disponibilitatea de a sustine conducerea unitatii medicale in toate demersurile care pot conduce la eficientizarea activitatii, la atragerea medicilor tineri si la asigurarea unor servicii medicale de calitate.

 

Dr. Ursachescu Dr. Cosmin Ursachescu este medic chirurg ORL si lucreaza in Spitalul Judetean de Urgenta Buzau, de patru ani. Este originar din Ialomita, are 36 de ani si este casatorit cu dr. Andreea Ursachescu, fiica regretatului medic ORL Stelian Manole, fost sef al seciei ORL timp de peste 15 ani, respectiv, a medicului pediatru Cornelia Manole. Este tatal a doi copii, un baietel si o fetita.

Despre el, dr. Manole spunea ca „este mai bun decat un fiu si este extrem de  implicat atunci cand se ocupa de pacient. A venit din Clinica universitara unde si-a facut rezidentiatul, cu experienta novatoare in ORL, isi asuma interventii complicate si vrea sa invete tot ce se poate, dar pana si eu, cu atata experienta, am avut surpriza sa constat ca am cate ceva de invatat, de la el”.

In ciuda tineretii, dr. Cosmin Ursachescu este considerat un medic extrem de priceput, responsabil si serios. A declarat pentru Sanatatea Buzoiana ca este fericit ca va face echipa cu dr. Ion Draghici, de la care are de invatat atat in ceea ce priveste experienta manageriala cat si cea profesionala, iar impreuna cu intreaga echipa spera sa faca fata provocarii pe care si-a asumat-o.

Dr. Ursachescu este cel mai tanar manager pe care l-a avut Spitalul Judetean de Urgenta Buzau, in istoria sa.

PUBLICITATE

Categorii: Eveniment, Medici, Spitale

Comentarii (5)

 1. Mariana spune:

  In sfarsit, un “aer de primavara” in sanatatea buzoiana! Felicitari d-lui doctor si ani cat mai multi la conducerea Spitalului Judetean!

 2. Iulia Andrei spune:

  Un om deosebit!!!

 3. Julia spune:

  Felicitari!!! In primul rand, este un om si un medic deosebit. Daca va fi lasat sa-si desfasoare activitatea asa cum bine stie, Spitalul de Urgente din Buzau va avea alta imagine…

 4. Maria Ionita spune:

  Ii uram succes si multa putere de munca !

 5. Sontica Elena spune:

  Sa fie binevenit si bine primit,sa-i ajute D-zeu!

Adaugati un comentariu


 

*