Final de concurs la Spitalul Judetean Buzau

19 februarie 2016 | 0 comentarii |

Paradoxal, 15 candidate care au obtinut punctaj de promovare pentru un post de infirmiera raman pe dinafara, iar 8 posturi de ingrijitoare si cel de agent DDD raman vacanate in continuare.

 

asistenti-108S-au afisat rezultatele finale pentru cel mai mare concurs de angajare organizat in ultimii 15 ani la Spitalul Judetean de Urgenta Buzau care, luna aceasta a pus la „bataie” nu mai putin de 92 de posturi de asistenti medicali, infirmiere, brancardieri, ingrijitoare siun post de agent de deratizare. Apropape 400 de candidati s-au inscris la concursul care le-ar fi oferit posibilitatea sa ocupe un loc de munca sigur, in sistemul sanitar. Nici nu este de mirare, in contextul in care Buzaul are nu mai putin de cinci scoli sanitare postliceale, care anual dau aproximativ 500 de absolventi.

Si totusi, multi veniti, putini alesi, pentru ca dupa proba scrisa, numarul lor s-a micsorat considerabil si chiar au fost situatii in care nici macar nu s-au obtinut suficiente note de trecere in etapa a doua a concursului, cum s-a intamplat la asistente calificate, la ingrijitoare si la agent DDD.

Din pacate, in urma probei practice/interviu s-a creat si o situatie paradoxala, respectiv, la infirmiere au ramas candidate cu punctaj care le-ar fi permis angajarea dar nu au fost suficiente locuri, in timp ce la ingrijitoare au ramas locuri vacante pentru ca nu s-a obtinut punctajul minim necesar.

Iar Singurul candidat care a promovat proba scrisa pentru postul de agent DDD a fost respins la interviu, nereusind sa obtina decat 38,75 de puncte.

 

spital gripaDupa afisarea rezultatelor la proba practica/interviu pentru cele 15 posturi de infirmiera debutanta, 30 de candidate au obtinut punctaje intre 50 si 90 de puncte, ceea ce le-ar fi permis angajarea daca ar fi existat tot atatea posturi disponibile. Din pacate, 15 dintre ele vor fi nevoite sa se multumeasca doar cu faptul ca au obtinut un punctaj pentru care nu au motiv sa se rusineze.

 Cel mai mare punctaj – 90, l-a obtinut Ana Maria Negoita, care si la proba scrisa s-a situat tot pe prima pozitie, astfel ca avand o medie de 84 de puncte are certitudinea ca va fi angajata pe postul pentru care a concurat. Tot 90 de puncte a obtinut la interviu si Mirela Bucur, dar la proba scrisa a obtinut un punctaj mult mai mic, astfel ca media ei a fost de 74 de puncte, medie care insa o ajuta sa fie linistita, pentru ca peste cateva zile va deveni angajata cu acte in regula a Spitalului Judetean de Urgenta. La fel de linistite pot fi si urmatoarele 7 candidate care au obtinut peste 80 de puncte la interviu, dar exista si situatii in care candidate care la interviu au avut punctaj mai mic, au fost salvate de punctajulobtinut la proba scrisa.

*Tabelul cu rezultatele pentru posturile vacante de infirmiera debutanta, AICI

 

UPU-hol-spital_3635In cazul ingrijitoarelor, insa, asa cum SanatateaBuzoiana.ro a aratat si dupa afisarea rezultatelor la testul grila, pentru cele 17 posturi scoase la concurs s-au calificat doar 9 dintre concurente. In urma interviului, toate cele 9 candidate prezente au fost promovate, cu punctaje intre 61,25 si 81,25 de puncte. Cel mai bine pregatite s-au dovedit a fi Tudorita Sandu si Elena Andreea Peagu, care si la proba scrisa au avut cele mai mari punctaje, respectiv, 66 si 62 de puncte. Vor ramane insa, in continuare, 8 posturi vacante, pentru care, in ciuda numarului mare de candidate, prea putine au reusit sa si demonstreze ca stiu ce au de facut si sunt pregatite sa asigure curatenia in spital.

O situatie aparte s-a inregistrat si in cazul celor 5 posturi de brancardier scoase la concurs, pentru care 16 dintre cei 17 candidati promovati la proba scrisa au reusit sa treaca cu bine si de proba interviului, fara insa a putea fi cu totii angajati la cea mai mare unitate sanitara cu paturi din Buzau, pentru ca numarul posturilor este mult mai mic. Cel mai bun rezultat – 90 de puncte a obtinut Ionut Valentin Ichimescu, care si la proba scrisa s-a situat tot pe prima pozitie, cu 84 de puncte, astfel ca avand o medie de 87 de puncte este sigur ca obtine unul dintre posturile scoase la concurs. El a fost urmat, potrivit mediei finale, de Mihai Sontica (78,75p), Ionut Bogdan Mitrea (75,62p), Pompiliu Androne (54,25p) si Laurentiu Bratu (73,50p).

Candidatii nemultumiti de rezultate mai pot depune contestatie pana astazi, 19 februarie, la ora 12.00, la Registratura spitalului.

 

*Lista cu rezultatele la interviu pentru posturile de ingrijitoare, AICI

 

*Tabelul cu rezultatele la proba interviu pentru brancardieri, AICI

 

 


Categorii: Actual, Jobs, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*