Fostul manager de la Malaxa „si-a pus cenusa in cap”

In fata magistratilor Curtii de Apel, Florin Secureanu a recunoscut toate acuzatiile ce i se aduc si s-a aratat dispus sa isi vanda din proprietati pentru a acoperi o parte din prejudiciu.

 

Aflat in arest preventiv de mai bine de sapte luni, fostul manager al spitalului Malaxa din Capitala, Florin Secureanu,  a fost prezentat, ieri, in fata judecatorilor Curtii de Apel Bucuresti. El a incercat sa ii convinga pe magistrati sa mentina decizia de arest la domiciliu pronuntata in cazul sau la termenul anterior, de Tribunalul Bucuresti, sentinta atacata insa cu recurs de procurorii DNA care instrumenteaza cazul.

Fostul manager a incercat sa-i impresioneze pe judecatorii Curtii de Apel adoptand o atitudine total diferita de cea adoptata la Tribunalul Bucuresti, unde s-a prevalat de „dreptul la tacere” (pe motiv ca isi mentine declaratiile date la DNA), dar mai ales de cea de „stapan absolut” cu care in cei 9 ani cat a condus spitalul Malaxa isi obisnuise angajatii la care tipa, ii jignea si chiar arunca dupa ei cu pahare sau cu alte obiecte care ii picau in mana.

De aceasta data, Florin Secureanu a adoptat o atitudine smerita, recunoscand toate acuzatiile ce i se aduc. Mai mult, a declarat in fata judecatorilor ca regreta cele petrecute si este dispus sa achite o parte din prejudiciu. In acest mod, fostul manager a incercat sa ii induplece pe judecatori sa mentina masura arestului la domiciliu, invocand chiar si cateva probleme de sanatate, printre care probleme pulmonare si o lucrare stomatologica nefinisata, care prezinta risc de infectie.

 

Trimis in arest in luna decembrie a anului trecut, dupa ce anterior fusese demis din functia de manager al spitalului bucurestean, ca urmare a unor dezvaluiri aparute in spatiul public, Florin Secureanu este la un pas de a fi plasat in arest la domiciliu, dupce ce Tribunalul Bucuresti a pronuntat o sentinta in acest sens. Procurorii anticoruptie nu au fost insa de acord si au facut recurs la Curtea de Apel, iar sentinta acestei instante a ramas in pronuntare.

„Va aduc la cunostinta ca regret si recunosc faptele care mi se imputa. La ultima intalnire cu procurorii, am recunoscut absolut toate acuzatiile. Am dorit ca aceasta marturisire a mea sa fie dupa ce s-au terminat expertizele. Am recunoscut absolut tot ce mi s-a adus la cunostinta, fapte pe care le regret. Problemele de sanatate sunt agravate, am probleme pulmonare, iar programarile sunt ingreunate in arest, greutati care au dus la amanarea tratamentului pe care trebuia sa il fac. Am o lucrare de stomatologie care a ramas neterminata, ar putea crea o stare septicemica”, a sunat pledoaria medicului Florin Secureanu in fata judecatorilor.

 

In ceea ce priveste acuzatile ce i se aduc, reamintim ca fostul manager de la Malaxa pusese in aplicare o schema prin care sustragea sistematic, diferite sume din casieria spitalului, pe care le folosea in interes personal. Sumele sustrase aproape zilnic in perioada 2009-2016 au ajuns la un total de 9.144.053 de lei, fapt ce a dus la trimiterea sa in judecata pentru cinci fapte de delapidare, dintre care una cu consecinte deosebit de grave, precum si luare de mita.

Sumele de bani, in numerar, din casieria spitalului erau insusite de fostul manager cu justificarea achitarii unor bunuri si servicii evidentiate ca fiind livrate sau prestate de doua societati comerciale cu comportament fiscal neadecvat. In realitate, aceste doua societati comerciale nu au prestat niciun fel de serviciu spitalului.

Procurorii DNA mai arata ca, in perioada 2011-2016, pentru a mentine relatiile contractuale dintre spitalul Malaxa si o societate comerciala care avea calitatea de furnizor de consumabile medicale, Secureanu a pretins si a obtinut de la firma respectiva achitarea contravalorii a 754 de servicii de turism reprezentand cazare, masa, bilete de avion in valoare totala de 1.279.402 lei. De pachetele turistice au beneficiat, in cea mai mare parte, Florin Secureanu si apropiatii sai.

 


Adaugati un comentariu


 

*