Francul elvetian a crescut, fata de inceputul lunii, cu 1,2%

25 septembrie 2013 | 0 comentarii |

Cursul euro a coborat marti, de la 4,4712 la 4,4684 lei, pe o piata unde tranzactiile s-au realizat, pana la anuntarea mediei, de catre BNR, intre 4,4650 si 4,4680 lei. Tendinta de depreciere a euro fata de dolar s-a reflectat pe piata locala prin cresterea cotatiilor, care erau la ora 14:00 de 4,4720 si 4,4750 lei.

Cursul dolarului american a urcat de la 3,3105 la 3,3126 lei, aceasta fiind a patra sedinta consecutiva de apreciere.

La randul sau, francul elvetian a crescut de la 3,6276 la 3,6330 lei, mai sus cu aproape 1,2 fata de inceputul lunii. Aceasta medie nu a mai fost atinsa de la finalul lui iunie. Aprecierea monedei helvete, care creeaza probleme celor care au credite in aceasta valuta, se datoreaza starii de incertitudine existenta pe pietele internationale, care are drept efect majorarea cererii de franci.

La randul lor, monedele din regiune aveau o tendinta de depreciere fata de euro. Cea poloneza cobora ieri la 4,221 – 4,233 zloti, iar cea maghiara se deprecia la 298,5 – 300,5 forinti.

Perechea euro/dolar scadea ieri, la 1,3476 – 1,3516 dolari. Euro nu a mai fost ajutat de indicele Ifo, care masoara moralul investitorilor germani, cresterea lui in septembrie, de la 107,6 puncte in august la 107,7 puncte, fiind considerata prea fragila de catre investitori, in ciuda faptului ca Angela Merkel a ramas cancelarul Germaniei.

Pietele sunt foarte sensibile la declaratiile venite din partea oficialilor marilor banci centrale. Daca Mario Draghi, presedintele BCE, a declarat ca institutia pe care o conduce este pregatita sa ajute, din nou, cu lichiditati bancile din zona euro, in schimb, Richard Fisher, seful filialei Fed din Dallas, Texas, a afirmat ca banca centrala americana ar trebui sa isi reduca injectiile de lichiditate.

*Analiza zilnica valutara&futures (cuprinde date si informatii valabile pana la ora 14) realizata de Radu GEORGESCU – DOMUS M & D

 


Categorii: Business, Financiar

Adaugati un comentariu


 

*