Fundatia SMURD, marele castigator al Galei Societatii Civile

30 mai 2012 | 0 comentarii |

Fundatia pentru SMURD a castigat marele premiu al Galei Societatii Civile din acest an, cu Proiectul Parteneriat pentru viata – Solutia de Telemedicina, implementat in anul 2011, in vederea cresterii sanselor de supravietuire pentru pacientii aflati in stare critica.

La sectiunea programe, premiul I a fost adjudecat tot de Fundatia pentru SMURD, pentru proiectul Sprijinirea/constructia si dotarea, la nivel national, a centrelor de formare SMURD.

Nu cred ca proiectul este mai bun decat altele inscrise la aceasta sesiunea, insa prin proiectul de telemedicina intr-adevar s-au salvat vieti. Dar mai important decat asta, am reusit sa devenim model pentru o intreaga Europa. Ce se intampla cu acest proiect in Romania este sub vizorul mai multor tari europene care il vad ca un exemplu foarte pozitiv. A introduce si video langa paramedici sau ambulantieri, ca sa vezi exact ce se intampla acolo, este un lucru extraordinar”, a declarat dr. Raed Arafat, fondatorul SMURD si subsecretar de stat in Ministerul Sanatatii (MS).

 

Premiile sectiunii Sanatate

 

Proiectul „Parteneriat pentru viata – Solutia de Telemedicina” a castigat si premiul I la sectiunea Sanatate, in cadrul careia au fost inscrise 18 proiecte. Ocupantii premiului II la aceeasi sectiune au fost Societatea Studentilor in Medicina din Bucuresti, pentru proiectul “Impreuna pentru Sanatate Rurala”, prin care pe parcursul anului 2011, 480 de adulti si 310 copii din zonele rurale au beneficiat de investigatii si consultatii gratuite.

Premiul al III-lea a revenit Asociatiei Prader Wili din Romania, pentru proiectul Parteneriat Norvegiano-Roman (NoRo) pentru Progres in Bolile Rare, al carui scop a fost imbunatatirea calitatii vietii persoanelor afectate de boli rare in Romania.

Juriul sectunii Sanatate a fost format din Nicolae Done, absolvent al Universitatii Harvard si doctorand in politici de sanatate si economia sanatatii la Johns Hopkins Bloomberg School of Public Health, Sorin Ionita, presedinte Expert Forum si dr. Val Valcu, director al site-ul www.dcnews.ro si al revistei Doctorul Meu.

 

Asociatia 1 Iunie 2001” Buzau, doua premii

          

Proiectele ONG-ului buzoian „1 Iunie 2001” au fost si anul acesta rasplatite la Gala Societatii Civile, pentru al V-lea an consecutiv. Proiectul ,,Sunt surdo-mut. Pot si eu sa sun la 112!” a fost clasat pe locul al II-lea la sectiunea Apararea drepturilor individuale/colective, iar cu proiectul ,,Sapte ani fara cuvinte” , asociatia buzoiana a ocupat locul al III-lea la sectiunea Proiecte pentru Tineret.  

,,Problemele persoanelor cu handicap si ale insotitorilor acestora nu trebuie sa mai constituie in societatea moderna un subiect tabu si nici sa fie ignorate. Speram ca premiile din acest an sa fie un simbol al Binelui care invinge Raul. Vom continua sa promovam spiritul civic si sa  realizam  proiecte si activitati  cu aceeasi incredere si daruire”, a declarat Ionica Tarau, presedintele Asociatiei ,,1 Iunie 2001” Buzau.

La editia din 2008 a Galei, Asociatia buzoiana a fost doar nominalizata, in 2009 a obtinut locul al III-lea la sectiunea Apararea drepturilor individuale si colective si o mentiune la sectiunea Buget – / Eficienta +, in 2010 s-a bucurat de doua mentiuni, una la  sectiunea „ Educatie si cercetare”, cealalta la ,,Apararea drepturilor individuale /colective”, iar in 2011 a obtinut locul al II-lea la sectiunea ,,Apararea drepturilor individuale/colective”.

La cea de-a X-a editie a Galei Societatii Civile au fost inscrise 176 de proiecte si programe.


Categorii: Actual, Eveniment

Adaugati un comentariu


 

*