Ghimbirul, cel mai bun aliat natural impotriva cancerului

20 septembrie 2015 | 0 comentarii |

S-a stabilit ca prin proprietatile sale, ghimbirul previne aparitia multor adectiuni oncologice sau poate stopa evolutia acestora, actionand precum chimioterapia.

 

ghimbirFolosit in medicina naturista de mii de ani, ghimbirul se afla in topul plantelor eficiente in prevenirea cancerului, in special  datorita unei substante specifice numite ghimbirol, un puternic protector al organismului. Pe langa aceasta, ghimbirul are un continut  mare de substante vegetale protectoare, fapt pentru care specialistii sustin ca este unul dintre cele mai puternice remedii naturale din lume.

Aceasta planta este folosita in mod curent pentru a combate greata, tulburarile digestive si inflamatia, dar cercetari recente ale Asociatiei Americane pentru Cancer au dezvaluit ca pudra de ghimbir poate fi folosita si pentru a trata cancerul, dovedindu-si eficienta si in timpul chimioterapiei.

 

lamaie ghimbirExperimentul desfasurat de cercetatorii de la Universitatea din Michigan a avut rezultate uimitoare, toate celulele canceroase care au fost expuse la acest compus fiind distruse. Studiul, care a avut ca tema eficienta ghimbirului in combaterea cancerului ovarian, a condus la concluzia ca ghimbirul poate trata si preveni afectiunea, aceasta radacina impiedicand extinderea bolii.

Ghimbirul poate trata, de asemenea, cancerul de prostata, rezultatele unei cercetari desfasurate in SUA aratand ca extractul de ghimbir a salvat viata unui pacient bolnav de prostata, distrugand celulele canceroase. Trebuie subliniat faptul ca celulele sanatoase au ramas intacte, dimensiunea tumorii reducandu-se cu aproximativ 56 la suta.

 

ceai-ghimbir-intGhimbirul este indeosebi cunoscut pentru proprietatile digestive si ca remediu impotriva senzatiei de greata. Ghimbirul proaspat ajuta in cazul  durerilor abdominale si a balonarii, curatind tubul digestiv, astfel ca digestia se amelioreaza rapid.

Aceleasi efecte benefice pot fi obtinute si prin consumul unei cesti de ceai de ghimbir. Desi este un condiment iute, iar condimentele iuti in general cresc aciditatea gastrica, ghimbirul nu afecteaza mucoasa gastrica, ci creste cantitatea de mucus protector, ameliorand digestia. Mai mult, ghimbirul inhiba dezvoltarea bacteriei helicobacter pylori, incriminata in patologia ulcerului. Pentru a calma stomacul si a indeparta senzatia de voma se pot mesteca 2-3 fasii de ghimbir proaspat sau se ia un varf de lingurita de pulbere de ghimbir si se tine sub limba cateva minute, timp in care senzatia de voma va disparea. Desi are un gust iute, ghimbrirul este in acelasi timp racoritor, putand fi astfel de mare ajutor in cazul  greturilor si al durerilor de cap.

 


Adaugati un comentariu


 

*